Ce magazine sunt deschise pe 15 august. Programul Auchan, Kaufland, LIDL și restul magazinelor

Ce magazine sunt deschise pe 15 august. Programul Auchan, Kaufland, LIDL și restul magazinelor

Pe 15 august este sărbătoare mare în România și zi liberă legală. Programul unor magazine poate suferi modificări față de cel obișnuit, dar până acum Auchan, Carrefour, LIDL, Mega Image, Penny dar și Kaufland nu au anunțat modificari.

15 august 2022, zi liberă. Care sunt bugetarii cu cea mai mare minivacanță

România intră din nou în vacanţă. De această dată de Sfânta Maria. Pe lăngă cele trei zile libere.

Luni, 15 august 2022, este zi liberă legală, de Sfânta Maria. Pentru că sărbătoarea pică luni, urmează o minivacanţă dată de weekend-ul prelungit.Iar unii bugetari nu numai că au vineri zi scurtă, dar au şi posibilitatea de a-şi lua liber urmând să compenseze cu o altă zi lucrată.

Nu toată lumea va fi liberă. Deși în Codul muncii este prevăzut faptul că salariaţii au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naţionale, anumite categorii de angajaţi trebuie să se prezinte la muncă şi în aceste zile.

Mai exact, este vorba despre persoanele ce lucrează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. Ei au dreptul în schimb la o altă zi liberă compensatorie, în funcţie de programul specific.

Câte zile libere legale mai urmează în 2022

Românii mai au liber pe 30 noiembrie – Sfântul Andrei, de 1 Decembrie – Ziua Națională a României și 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *