Lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimatele de iodură de potasiu


Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg.

Românii de până la 40 de ani au fost îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

„Reamintim faptul că iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie.

Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv.

Puteți găsi lista farmaciilor comunitare care distribuie gratuit comprimatele de iodura de potasiu ESTE AICI.

Important! Iodura de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, este mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Rafila: „Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede”
Aglomerarea generată de anunțul ministrului Sănătății poate perturba grav activitatea medicilor de familie, arată Patronatul Medicilor de Familie Mureș, după apelul lui Alexandru Rafila legat de iodura de potasiu.

„Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie.

Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului Sănătăţii de astăzi, persoanele sănătoase cu vârsta sub 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afişată pe siteul ministerului.

Medicii de familie: Reţetele pentru pastilele de iod nu pot fi trimise pe Whatsapp. Necesită prezența în cabinet
Atenţionăm că reţetele nu pot fi trimise pe Whatsapp, e-mail, fiind necesară prezența fizică la cabinet.

Semnalăm că şi Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS funcționează cu întreruperi de astăzi dimineață, astfel încât pot să apară întârzieri şi pentru consultaţiile programate.

Ne cerem scuze pacienţilor noştri pentru situația în care am fost puşi din nou de ministrul Sănătăţii”, este mesajul transmis de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, luni, pe Facebook.


Un răspuns la “Lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimatele de iodură de potasiu”

  1. Cei peste 40 de ani nu pățim nimic de la radiații,sau să ne pregătim de plecare înainte de vreme? Măcar să știm! Să ne pregătim! De noi nu vorbește nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *