Locul din România unde Dumnezeu s-ar fi coborât pe pământ. Povestea lui Petrache Lupu şi a miracolelor pe care le-ar fi înfăptuit

Locul din România unde Dumnezeu s-ar fi coborât pe pământ. Povestea lui Petrache Lupu şi a miracolelor pe care le-ar fi înfăptuit

Odată cu povestea ciobanului Petrache Lupu, care l-ar fi văzut pe Dumnezeu, locul din România în care El s-ar fi coborât pe pământ a devenit cel mai mare loc de pelerinaj al vremii. Un sat mic din Oltenia a câștigat atât de multă faimă, încât milioane de oameni veneau și încă vin să se roage la mănăstirea care a fost construită după întâlnirea lui Petrache Lupu cu divinitatea.

Există un loc în România în care Dumnezeu s-ar fi coborât pe pământ, fiind văzut de ciobanul Petrache Lupu. Povestea acestuia l-a transformat într-unul dintre cele mai populare personaje ale vremii, în anii 1930. Totodată, locul în care a avut loc întâlnirea cu divinitatea a devenit loc de pelerinaj.

Satul Maglavit, locul din România unde Dumnezeu s-ar fi coborât pe pământ

Locul considerat sfânt, în care ar avea loc miracole, este satul Maglavit din sudul Olteniei. Cu peste 90 de ani în urmă, un tânăr cioban, pe nume Petrache Lupu, i-ar fi spus preotului din sat că l-ar fi văzut pe Dumnezeu într-un loc numit „La buturugi”, într-o pădurice din preajma Dunării, care aparține de localitate.

„În ziua de 31 mai 1935, era într-o vineri, trecând Petrache Lupu în dreptul a trei buturugi din pădure, i-a ieşit în cale un moş cu barbă albă şi lungă până la brâu, cu mustăţi foarte lungi şi împreunate cu barba. În loc de îmbrăcăminte avea peste tot numai păr alb ca mătasea, care îi acoperea corpul până la degetele picioarelor, ca un fel de sarică ciobănească. Sta în aer, la vreo souă palme de pământ. De la el venea un miros aşa de frumos cum nu se întâlneşte la nicio floare pe câmp sau în grădină, ceva care aduce cu mirosul de smirnă”, scria medicul Gheorghe Marinescu, membru al Academiei Române, în cartea „Lourdes şi Maglavit”, publicată la Tipografia ziarului Universul în 1936.

În acel loc considerat sfânt a fost ridicată o mănăstire, la a cărei construcție a contribuit inclusiv latifundiarul Gigi Becali. În zilele noastre, Petrache Lupu îşi are locul de veci în curtea mănăstirii din Maglavit.

Ce minuni ar fi înfăptuit

Mulți ani după ce și-a spus povestea, Petrache Lupu a fost considerat cum este în prezent Arsenie Boca. Oamenii mergeau la Maglavit să-l vadă pe cioban, fiind convinși că acesta poate face minuni precum vindecarea bolnavilor. Reprezentanţii Bisericii, presa şi autorităţile vremii au exploatat mult această poveste.

„Radu Manolescu din Ianca, judeţul Brăila, de 54 de ani, a venit cu mâna şi piciorul drept paralizate. După o şedere de şapte zile la buturugi a plecat vindecat. Costică Trandafir din Coşereni, judeţul Ialomiţa, mut şi surd de 17 ani, dormind o noapte la buturuga mare a început să vorbească perfect. Domnişoara Elena Constantinescu din Constanţa, bolnavă de epilepsie de şapte ani, stând două săptămâni la buturugi s-a făcut sănătoasă”, scria Gheorghe Marinescu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *