Starea românilor răniți în accidentul din Bulgaria. Ce spune Rafila despre pacienții aduși la București

Starea românilor răniți în accidentul din Bulgaria. Ce spune Rafila despre pacienții aduși la București

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca în urma accidentului rutier produs sâmbătă noaptea în Bulgaria sunt conştienţi şi cooperanţi, a spus, luni, Ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a făcut declarațiile după ce a efectuat o vizită la unitatea medicală.

Ce a spus Rafila despre românii care au fost victime ale accidentului din Bulgaria

„În mod evident, la astfel de persoane pot apărea şi complicaţii. Nu cei care erau la terapie intensivă, ci cei care erau în secţia obişnuită. Sunt mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi suntem împreună cu ei şi cu familiile lor, care deja au luat contactul să rezolvăm orice probleme apar din punct de vedere medical sau administrativ. Starea este stabilă. Pe doi dintre ei i-am vizitat şi unul dintre ei are leziuni minore, dar trebuie totuşi reechilibraţi nu numai din punct de vedere medical, tradiţional, ci şi din punct de vedere psihologic,” a spus Rafila, potrivit Agerpres.

„Psihologul spitalului, cred, a stat de vorbă cu ei. Din câte ştiu, au fost văzuţi de un medic psihiatric, pentru că şocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii şi-au pierdut chiar şi rudele în acest accident. Toţi pacienţii sunt conştienţi, sunt cooperanţi, nu este niciun fel de problemă din punctul acesta de vedere, dar sigur că dacă leziunile presupun o îngrijire specializată în terapie intensivă, lucrul acesta se desfăşoară în momentul de faţă”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Unii dintre ei au şi alte tipuri de afecţiuni, care pot fi agravate de accidentul prin care au trecut.

În accidentul produs sâmbătă noaptea în zona Veliko Târnovo din Bulgaria, cinci români au fost răniţi şi trei au murit.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

Cei opt călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri. Şapte erau cetăţeni turci, iar restul români. Accidentul s-a produs între Kutsina şi Polikraishte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *