Acesta este drumul „blestemat” din Bulgaria, folosit des de români pentru a ajunge în Grecia. Tragedii la indigo

Acesta este drumul "blestemat" din Bulgaria, folosit des de români pentru a ajunge în Grecia. Tragedii la indigo

Există un drum considerat blestemat în Bulgaria. Este vorba despre acel segment de drum unde s-a petrecut cumplitul accident rutier de sâmbătă, 6 august 2022, în care au murit trei români care se aflau într-un autocar înmatriculat în România. Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiilor victimelor care și-au pierdut viața în evenimentul rutier din Bulgaria.

Drumul blestemat din Bulgaria

În urmă cu un an, un autocar al aceleiași companii care deține autocarul implicat în accidentul grav petrecut sâmbătă dimineață, în care au murit trei români, a fost implicat într-un accident în aceeași zonă, respectiv Veliko Tărnovo. Anunțul a fost făcut de către European Center for Transport Policies. Acesta este drumul folosit de români pentru a ajunge în Grecia.

Acesta este drumul blestemat din Bulgaria, folosit des de români pentru a ajunge în Grecia. Tragedii la indigo

Accidentul din 2021 s-a produs la data de 20 iulie, iar în autocar erau turiști care se îndreptau spre Ruse. În timpul nopții, în zona intersecției rutiere din sudul Veliko Tărnovo, autocarul a intrat într-o coliziune cu un autoturism. În urma impactului, cele două autovehicule au ajuns în afara carosabilului, dar din fericire nu s-au înregistrat victime.

Un an mai târziu, în aceeași zonă, s-a petrecut un alt accident rutier, de data aceasta mortal. Trei români și-au pierdut viața pe segmentul de drum considerat blestemat în Bulgaria. La bordul autocarului înmatriculat în țara noastră se aflau 25 de persoane, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.

Acesta este drumul blestemat din Bulgaria, folosit des de români pentru a ajunge în Grecia. Tragedii la indigo

Premierul României, mesaj pentru familiile românilor morți în Bulgaria

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor trei români care au murit în accidentul rutier din Veliko Tărnovo, Bulgaria.

„Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune. La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală. Un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi. Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri”, spunea sâmbătă, 6 august, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta este drumul blestemat din Bulgaria, folosit des de români pentru a ajunge în Grecia. Tragedii la indigo

Din nefericire, în luna august se petrec cele mai multe accidente rutiere, din cauza faptului că este o perioadă preferată de oameni pentru concedii, mobilitatea crește, iar viteza și neatenția la volan provoacă tot mai multe tragedii pe șosele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *