Cum a reușit o măicuță să strângă 60.000 de euro de la oameni. I-a păcălit cu o replică


O măicuță a reușit să obțină o sumă impresionantă de la credincioșii pe care i-a păcălit cu o replică incredibilă. Femeia care de fapt s-a dat drept măicuță, a avut un complice și împreună au profitat de disperarea oamenilor promițându-le că vor rezolva problemele lor. Multe dintre victime sunt români care lucrează în afara țării și care au fost păgubiți de mii de euro.

Cum i-a păcălit o măicuță pe enoriași

O tânără din Ploieşti a reuşit să câștige peste 60.000 de euro de la oamenii pe care i-a păcălit. Aceasta le-a promis că le poate aduce rezolvarea problemelor care țin de sănătate și bunăstare în familie.

C. G. s-a dat drept măicuţa Filofteea pe internet și împreună cu ”părintele stareţ” Victor Mantu, al unei mănăstiri din Urlaţi au reuşit să înşele mai mulţi români.

Unele dintre victime erau plecate la muncă în străinătate, aveau diverse probleme și s-au dovedit dispuse a plăti o măicuță care să le rezolve aceste probleme pe care ea le numea lucrări.

Cei doi acționau în mediul online acolo unde găseau victime. Ei se recomandau drept fețe bisericești experți în magie albă.

La început femeia le cerea victimelor suma de 100 de euro pentru a demara așa-zisa lucrare, iar mai apoi plusa cerându-le tot mai mulți bani. Când victimele refuzau să mai plătească sau spuneau că efectiv nu mai au resurse financiare, falsa măicuță le amenința.

Amenințări de la falsa măicuță din Ploiești

Iată ce le spunea femeia care se prefăcea că este măicuță, celor ce refuzau să o mai plătească pentru presupusul său ajutor în problemele lor. Falsa măicuță recurgea la amenințări și reușea astfel să-i sperie pe oameni.

„N-o să mai fiţi bine niciodată. Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…)

Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun… Acum intru în lucrare”.

Femeia le spunea victimelor sale că dacă nu vor plăti, răul se va întoarce la ei. Așa a reușit să o determine pe mama unui copil bolnav să-i trimită prin transfer bancar sume mari de bani, ajungând în trei ani la peste 60.000 de euro.

Falsa măicuță a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la bibliotecă sau la hipodrom. I-a fost pus sechestru pe casă pentru ca victimele să-şi poată recupera banii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *