Grav accident rutier în Bulgaria, la Balcic. Mai mulţi români au fost răniţi. Un cuplu a murit, iar copilul lor a ajuns în stare gravă la spital

Grav accident rutier în Bulgaria, la Balcic. Mai mulţi români au fost răniţi. Un cuplu a murit, iar copilul lor a ajuns în stare gravă la spital

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă un nou accident în care au fost implicaţi români, în zona Balcic din Bulgaria.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Ambasada României în Republica Bulgaria, a fost notificat cu privire la un accident rutier produs în data de 8 august 2022, orele 13.30, în Bulgaria, între localitățile Tsarichino și Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, în urma accidentului, două persoane de cetățenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetățenie, au decedat. În accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

Potrivit presei bulgare, cei decedaţi sunt de naţionalitate ucraineană. Este vorba de un cuplu al cărui copil de 8 ani se zbate acum între viaţă şi moarte la secţia de terapie intensivă a Spitalului Municipal din Dobrich, unde sunt internaţi şi cei doi români răniţi.

Mașina ucraineană, care se deplasa pe direcția din satul Tsarichino spre satul Kremena, a intrat pe contrasens. A urmat o coliziune cu primul autoturism românesc, în urma căreia mașina ucraineană s-a rostogolit și a lovit frontal al doilea autoturism românesc, a explicat centrul de presă al Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, citat de publicațiile Nova.bg și Pronews Dobrich.

Cu doar două zile în urmă, un alt accident grav în care a fost implicat un autocar românesc s-a petrecut în Bulgaria, lângă Veliko Tîrnovo.

Reprezentanții Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităților competente locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentații poliției și cu cei ai unității medicale din Bulgaria unde sunt spitalizați cei doi cetățeni români răniți. Din informațiile obținute de la reprezentanții spitalului, cele două victime, cetățeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenței medicale specifice.

De asemenea, MAE informează că autoritățile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.


Un răspuns la “Grav accident rutier în Bulgaria, la Balcic. Mai mulţi români au fost răniţi. Un cuplu a murit, iar copilul lor a ajuns în stare gravă la spital”

  1. Prea pupăm in cur excrocii ucraineeni care in loc să fie in Ucraina huzuresc în străinătățuri!Deci ceva esye putred in Ucraina dacă cetățenii lor au plecat din țară!Este excrocheria americană pusă în practică de sluga Zelensky@

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *