Luna august îndoliază șoselele României. Accident rutier mortal în județul Constanța


Un nou accident rutier grav s-a petrecut în România. Statistic, luna august este luna cu cele mai multe accidente rutier în țara noastră. În seara zilei de luni, 8 august, a avut loc un eveniment rutier la intrarea în comuna Ostrov, din județul Constanța. Un microbuz cu 7 persoane a intrat într-un autoturism care tracta o remorcă încărcată cu baloți.

Accident rutier grav în județul Constanța

Accidentul rutier s-a petrecut pe DN3, la km 139, în jurul orelor 22:00, în localitatea Ostrov. Din primele informații rezultă că șoferul unui microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism care tracta o remorcă încărcată cu baloți. În urma impactului o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au rămas încarcerate.
Șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Două dintre acestea erau în stare de inconștiență. Preț de câteva zeci de minute, pentru a fi posibilă intervenția salvatorilor, timp în care polițiștii au făcut măsurători pe carosabil, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri.

În jurul orei 22:00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în localitatea Ostrov. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un microbuz și o remorcă tractată de un tractor. În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a unui pasager și rănirea ușoară a altuia, ambii aflându-se în microbuz, a transmis IPJ Constanța.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a transmis că în microbuz se aflau 8 persoane (7 pasageri + șofer). Două victime au fost încarcerate, dintre care una inconștientă declarată decedată, și o alta conștientă, cooperantă, care a fost preluată de ambulanță SAJ.

August, luna cu cele mai multe accidente rutiere

Statistic în luna august au loc cele mai multe accidente rutiere, din cauza mobilității crescute generată de perioada concediilor. Titi Aur, expert în conducere defensivă a vorbit la Antena 3 despre principalele cauze ale evenimentelor rutiere.

Toate drumurile modernizate au dus la creșterea numărului de victime. Și numărul de kilometri de autostradă la noi produc victime mult mai multe, raportat pe număr de kilometri pe orice altă țară. De ce? Pentru că românul, când se vede pe un drum bun, nu înțelege altceva decât să fie cu piciorul în radiator, să accelereze maxim”, a spus Titi Aur.

Specialistul spune principalul motiv este lipsa de conștientizare a pericolului, apoi lipsa de pregătire a șoferilor, a copiilor, consumul de alcool, nerespectarea regulilor de circulație, viteza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *