Tânăr sucevean înecat în stațiunea Costinești. Apelul Ministerului Afacerilor Interne


Încă un tânăr și-a pierdut viața în apele Mării Negre. Ceea ce trebuia să fie o vacanță distractivă s-a transformat într-o tragedie. Un tânăr din Suceava, în vârstă de 25 de ani a sfârșit înecat pe litoralul românesc. Potrivit primelor informații, acesta a intrat în apă în jurul orei 06.30 când salvamarii nu își începuseră încă activitatea.

Tânăr de 25 de ani înecat în Costinești

Bărbatul a intrat în apă înainte ca salvamarii să-și înceapă activitatea. Programul salvamarilor de pe litoralul românesc începe la orele 08.00 și se încheie la orele 20.00. Din primele informații rezultă că tânărul nu a ținut cont de steagul roșu rămas ancorat de ieri și s-a aventurat în apele învolburate ale Mării Negre.

A fost tras în larg de valurile puternice. Ulterior a fost observat de salvamari și adus repede la mal însă era prea târziu. Echipajul de pe Ambulanță solicitat la fața locului nu a reușit să-l readucă la viață. După 50 de minute în care au fost efectuate manevre de resuscitare, tânărul a fost declarat mort.

Patru victime în doar două zile pe litoralul românesc. Apelul Ministerului Afacerilor Interne

În două zile, patru oameni și-au pierdut viața pe litoralul românesc, după ce au intrat în mare și au fost trase în larg de curenții puternici. Între victime și un salvamar care intervenise pentru a salva un turist.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat un apel pentru populație: Nu vă mai riscați viața și respectați indicațiile salvamarilor!

„Vă rugăm insistent să respectați indicațiile salvamarilor!”, este mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Luni, 8 august 2022, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore. La Eforie Nord, un turist a fost tras de curenți în larg, iar salvamarul care a încercat să îl salveze, a fost și el prins în valurile puternice. În final, ambii bărbați au murit înecați.

Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn. Acesta intrase în apă deși era arborat steagul roșu, care indică faptul că înotul este interzis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *