Adevărul despre magia albă, ce spun preoții! Toți credincioșii ar trebui să știe asta

Ce spun preoții despre magia albă. Toți credincioșii ar trebui să știe asta

Există sau nu magie albă? În urma unor cazuri de înșelăciune cu victime agățate din mediul online, de o falsă măicuță și un fals stareț care le promiteau credincioșilor că le rezolvă problemele, au apărut reacții oficiale despre practicile care folosesc magie albă. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a explicat pe înțelesul tuturor!

Există magie albă?

Iată ce spune preotul Eugen Tănăsescu despre aceste practici cu care anumite persoane pretind că pot rezolva problemele oamenilor folosind magia albă. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a făcut o comparație plastică pentru ca toată lumea să înțeleagă exact cum funcționează magia albă.

Din nefericire, tot mai mulți oameni cad victime unor false măicuțe și falși preoți sau stareți care le promit că îi scapă de necazuri, de sărăcie, de boli și probleme în dragoste.

„Știți cum e cu magia albă? E ca și cum ai încerca să umbli cu cioara vopsită. Oricât ai de albă ai vrea tu să pretinzi că-i cioara, ea rămâne tot neagră. Pentru că oamenii, în trecut, li s-a explicat și au înțeles că magia este o formă neagră de practică spirituală, s-a inventat termenul de magie albă, ca și cum ai vrea, prin nume, să speli negreala ocultismului și el să rămână alb și pur. Nu există așa ceva! O cioară vopsită nu există, îmi pare rău”, spune părintele Eugen Tănăsescu, în emisiunea Ziua Live.

Potrivit spuselor preotului, magia este o formă de a te supune unor întâmplări, fapte, care nu sunt în controlul tău, care acționează dincolo de tine și care, la un moment dat, te și pun în situația de a sta și aștepta să se întâmple.

„Ești la mâna unor forțe nedefinite, totul se întâmplă în exteriorul tău, tu nu ai nicio contribuție, ești, practic, fie victima, fie sclavul acelor întâmplări. Aceasta nu este starea firească a omului”, a mai spus preotul Eugen Tănăsescu la Antena 3.

Ce le spunea o falsă măicuță credincioșilor, ca să-i sperie

O femeie care pretindea că este măicuță a obținut de la credincioși 60.000 de euro după ce le-a spus că le va rezolva problemele. Oamenii așteptau un ajutor divin, iar falsa măicuță le spunea că face niște lucrări cu magie albă și îi va scăpa de necazuri. Timp de trei ani, mama unui copil bolnav, i-a trimis măicuței, 60.000 de euro în schimbul presupusului său ajutor. Când victimele refuzau să-i mai trimită bani, escroaca le amenința că răul se va năpusti asupra lor.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *