Beneficiile ceaiului de bujor. Planta care vindecă cele mai grave afecțiuni

Beneficiile ceaiului de bujor. Planta care vindecă cele mai grave afecțiuni

Bujorul este una dintre cele mai cunoscute flori, dar și printre cele mai frumoase. Se pare, însă, că înseamnă mai mult decât un miros minunat și o culoare specială. Este o plantă medicinală, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Vezi ce afecțiuni poate trata și ce efecte miraculoase asupra organismului.

Ceaiul de bujor, o minune pentru sănătate

Bujorul poate fi consumat în mai multe feluri, dar unul dintre cele mai cunosucte este ceaiul. Este o băutură gustoasă, dulce, cu o mulțime de beneficii pentru organism. De reținut că petalele de bujor conțin multe substanțe minerale și oligoelemente (fier, mangan, calciu, magneziu, cupu), dar și vitamina C. Astfel, printre efectele pozitive pe care le are se numără și normalizarea metabolismului, combaterea insomniilor și eliminarea stărilor de anxietate.

Este un tratament perfect pentru cei care au stări anxioase și depresie, dar cel mai bine este să consultăm un medic înainte de a începe o cură cu acest medicament naturist. Amesteci o lingură de petale mărunțite cu 250 ml de apă clocotită, aștepți să se infuzeze și bei amestecul de două ori pe zi, timp de 10 zile.

Ceaiul de bujor poate fi combinat foarte bine cu zmeură sau măghiran, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Este foarte bun și pentru persoanele care au insomnii, pentru că asigură un somn liniștit.

Ce boli tratează bujorul

Bujorul este foarte bun și pentru persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastric, mai exact decoctul din bujori. Se fierb 400 ml de apă, iar când dă în clocot se adaugă rădăcina de bujor mărunțită. Se lasă la fiert timp de 5 minute, apoi se lasă a răcit. Se strecoară apoi și se beau 100 ml, cu 20 de minute înainte de fiecare masă principală. Tratamentul trebuie ţinut 14 zile pentru a vedea rezultatele.

Amintim că ceaiurile din bujor combat dermatitele, acneea, inflamatiile pielii, escarele și tuberculoza pielii. Foarte bun este și pentru durerile menstruale, de care te ajută să scapi în doar câteva minute de la consumul de ceai.

Remediul este eficient şi pentru persoanele care suferă de infecţii ale căilor respiratorii. Este bun pentru răceală și nas înfundat, dar mai ales pentru migrene și oboseală cronică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *