Calendar ortodox 13 august 2022. Cea mai puternică rugăciune a zilei de sâmbătă

Calendar ortodox 13 august 2022. Cea mai puternică rugăciune a zilei de sâmbătă

În fiecare zi are loc o sărbătoare importantă, ceea ce înseamnă că și sâmbătă este rememorat un sfânt important, rămas în religia noastră cu un rol important. Este o zi mare, de post, în care este bine să ne rugăm și să respectăm mai multe tradiții. Vezi ce ai de făcut în această zi, conform calendarului ortodox.

Sărbătoare mare pe 13 august

Pe data de 13 august, în fiecare an, este prăznuit Sfântul Tihon de Zadonsk. Tot în această zi se face și pomenirea următorilor sfinți: Împărătesei Irina, ctitora Mânăstirii Pantocrator; Sfântului Cuvios Dositei; Sfântului Cuvios Dorotei de Gaza; Sfintei Evdochia, împărăteasa; Sfântului Cuvios Serida, egumenul manastirii din Gaza; Sfântului Mucenic Coronat; Icoana Maicii Domnului cu șapte săgeți; Mutarii moaștelor Sfantului Cuvios Maxim Marturisitorul.

Vezi și: Interzis femeilor de Sfânta Maria! Ce nu ai voie să faci pe 15 august

Sfântul Tihon s-a născut din părinți creștini și l-a iubit pe Dumnezeu mereu. După moartea tatălui, a rămas fără susținere materială și a avut nevoie de ajutor. Din acest motiv Domnica, mama sa, a fost la un pas de a-l da pe Sfantul Tihon spre creștere unui vizitiu, dar acesta a crescut și s-a descurcat singur.

Tihon a luptat împotriva ereticilor, păgânismului și dezvoltat învățământul din zona în care păstorea. A dus mai departe cuvântul lui Dumnezeu și a făcut mereu voia lui. El a fost înmormântat într-o cripta de sub altarul Mănăstirii Bogoroditk.

Rugăciunea făcătoare de minuni

Este important să ne rugăm în orice moment al zilei, să menținem vie și puternică relația noastră cu Dumnezeu, dar există rugăciuni speciale, de spus în anumite zile. Pentru sâmbătă avem rugăciunea făcătoare de minuni, care îndeplinește orice dorință, indiferent cât de mare ar fi ea.

Rostește aceste cuvinte sâmbătă și imediat vei vedea rezultatul. Ai grijă ce ceri de la Dumnezeu, asigură-te că este exact ceea ce ai nevoie. Fiecare zi a săptămânii trebuie marcată prin rugăciune, în special de mulțumire față de binecuvântarea divină. Dacă ți se îndeplinește dorința, nu uita să îi mulțumești lui Dumnezeu și pentru aceasta.

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *