În afară nu e ca în țară! Cât de mari sunt cheltuielile pentru o singură lună în Spania: „Ați vrut Spania, luați Spania!”


Mulți aleg să plece peste hotare pentru o viață mai bună, pentru că nu găsesc nimic de făcut în țară și nu se mai regăsesc aici, dar nu știu că nici în afară nu este mai bine. Un român care locuiește în Spania a făcut un calcul al cheltuielilor pe o lună, iar suma i-a uimit pe toți.

Prețurile au explodat și în Spania

Ca să scape de sărăcia din România, mulți aleg să plece peste hotare. Unii dintre românii noștri chiar s-au stabilit în alte state din Europa, dar se pare că nu este atât de ușor de trăit nici acolo. Un român care s-a stabilit în Spania este revoltat de prețurile ridicate și le-a arătat și altora cât de greu este să te descurci cu banii.

Vezi și: Anunțul Auchan vizează toți românii. Ce se va întâmpla cu prețurile din magazine

Bărbatul a plecat în acea țară pentru un trai mai bun, pentru condiții mai bune decât în România, dar la finalul lunii a rămas surprins de cheltuielile pe care le-a avut. Acestea nu includeau distracții, vacanțe extravagante sau cumpărături inutile, ci doar strictul necesar.

Românul și-a notat pe o foaie tot ce are de plătit intr-o lună și cei care îl urmăresc au rămas surprinși. Chiria îl costă 500 de euro, internetul 40 de euro, rata de la mașină de 300 de euro, mâncarea ajunge și ea la aproximativ 500 de euro și chletuielile continuă. Costurile descrise de român în postarea lui nu sunt deloc mici, ci ajung lejer la 2000 de euro.

Postarea lui a provocat controverse pe internet, unde părerile au fost împărțite. Unii dintre internauți i-au dat dreptate bărbatului și au povestit câte puțin din experiența lor cu străinătatea, in timp ce alții l-au sfătuit să își cumpere o casă acolo ca să scape de chirie sau să întoarcă în țară, unde va vedea că este mult mai greu.

”Cui nu-i place sa nu stea în Spania, nu e obligat. Daca crede ca se câstiga mai mult in Rominia e alegerea fiecăruia”.

”Pai cumparati casa ca sa nu platesti chirie, lasate de fumat, si ai sa fii cel mai bogat din cimitir”.

Pai si in Romania plateam chirie..si unde stateam …scara blocului mirosea numai a urina…era prin Drumul Taberei..sector 6….acum 9 ani..plateam 350 euro un ap cu 3 camere…”, sunt câteva dintre comentarii. 


2 răspunsuri la “În afară nu e ca în țară! Cât de mari sunt cheltuielile pentru o singură lună în Spania: „Ați vrut Spania, luați Spania!””

  1. dacă stai în chirie nu plătești comunitate. Internet este cu 35 euro în cre întra și doua linii mobile.Apa,lumina ,gaz depinde cât consumi. 500 euro mâncarea? Mai taie.De fumat te poți lăsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *