Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care Marian Eugen Sabău va fi eutanasiat. Primul deținut din Spania care va beneficia de moarte asistată

Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care Marian Eugen Sabău va fi eutanasiat. Primul deținut din Spania care va beneficia de moarte asistată

Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care va fi eutanasiat românul Marian Eugen Sabău, supranumit „pistolarul din Tarragona” în urma unui incident sângeros.

Românul Marian Eugen Sabău (46 ani) din Tarragona va fi eutanasiat pe 23 august, au stabilit autorităţile din Spania.

Curtea de Apel i-a acordat acestuia, la cerere și în mod definitiv, dreptul de a muri cu demnitate, chiar înainte de procesul în care e acuzat că a împușcat trei foști colegi de serviciu și 2 polițiști, în decembrie anul trecut.

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul agenților răniți care au încercat să oprească moartea asistată a lui Marian Eugen Sabău, potrivit ziarulromanesc.es.

Spitalul Penitenciar Terrassa a stabilit executarea procedurii pentru data de 23 august.

Potrivit sentinței, magistrații consideră că nu există încălcarea drepturilor fundamentale și nicio problemă constituțională pentru a opri procedura.

După atacul la sediul fostului angajator Securitas din Tarragona, Sabău s-a baricadat într-o fermă abandonată. Acolo, înarmat cu diverse arme și o vestă antiglonț, a ignorat avertismentele negociatorilor de a se preda.

El a fost neutralizat de grupul de elită al Poliției Catalane. În urma împuşcăturilor suferite, Sabău s-a ales cu tetraplegie ireversibilă şi un picior amputat, şi a cerut să fie eutanasiat. Practic, nu a ajuns în închisoare, pentru că nu a putut părăsi niciodată spitalul.

Bărbatul va deveni astfel primul deținut din Spania care are dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în urmă cu un an.


6 răspunsuri la “Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care Marian Eugen Sabău va fi eutanasiat. Primul deținut din Spania care va beneficia de moarte asistată”

  1. Aveti dreptul sa ii luati viata numai daca el este de acord. Nimeni pe lumea asta nu are dreptul asupra vietii nimanui, Ian daca s-a aparat chiar si inpuscindu-i pe agresori inseamna ca este un om greu. Tot respectul pentru omul asta!!!!!

  2. Viata ne-a dato Dzeu tot el ne o valuoa.Cine santeti voi sa decideti eutanasierea conationalului nostru.Sa faca inchisoare pe viata daca a facut rau dar nu sa il omorati la un an de cand a comitati fapta.

  3. Dumnezeu ia dat viață ,numai Dumnezeu are dreptul sa i-o ia.
    Dacă voi îl omorâți nu sunteți cu nimic mai presus decât el.
    Ați trebui să fiți și voi eutanasiați.

  4. Sunt deacord cu pedeapsa cu moartea, cel puțin a recidiviștilor.
    Recidiviști nu au nici o șansă la reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *