Ce să spunem atunci când avem ceartă în casă. Lidia Fecioru ne învață 7 expresii de succes

Ce să spunem atunci când avem ceartă în casă. Lidia Fecioru ne învață 7 expresii de succes

Cum aplanăm un conflict în cuplu? Ce este bine să spunem atunci când ne certăm cu partenerul de viață. În acele momente spiritele sunt încinse și fiecare caută în minte argumente la foc automat pentru a-l contracara pe celălalt. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele 7 expresii pe care să le folosim când avem ceartă în casă.

Ce să spunem atunci când avem ceartă în casă

Lidia Fecioru ne învață 7 expresii pe care să le folosim când ne certăm cu soțul/soția. În situațiile în care partenerul se închide în el și nu comunică absolut deloc, este indicat să îl întrebăm: Ce aș putea să fac să se schimbe situația asta între noi? Este o expresie care detensionează atmosfera și conduce spre comunicare.

Sunt dispusă să ascult toate afirmațiile tale dar mai întâi, să luăm o pauză de câteva minute și să urmărim ceva amuzant. Comedia noastră preferată, un videoclip – este o variantă cu care puteți avea câștig de cauză, dar contează mult cum este partenerul vostru. S-ar putea să iasă foarte greu din starea de nervi și să nu fie dispus să dea curs acestei invitații.

Ajută-mă să înțeleg de ce gândești așa și pe ce se bazează concluziile tale – este o altă frază menită să creeze loc pentru împăcare.

Te iubesc chiar și atunci când ne certăm

Lidia Fecioru spune că de multe ori oamenii se ceartă tocmai pentru că se iubesc, nu pentru că nu se iubesc. Sunt sentimente între ei, există așteptări pe care le au unul de la celălalt și astfel apar și dezamăgirile/supărările/certurile.

Crezi că aceasta situație este mai rea sau mai bună decât cutremurul pe care l-am trăit anul trecut?

„Atunci când este ok nu încerca să-i aduci aminte de ceva negativ. Greutățile familiei ar trebui să-i unească pe oameni. Pe mulți îi unesc, dar pe mulți îi rup. Îi rup, de ce, pentru că se dezamăgesc în partenerul lor. De multe ori partenerul sau partenera își dorește cu totul altceva și nu mai vrea”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Nu vreau să mă cert cu tine – este o altă expresie pe care Lidia Fecioru ne-o recomandă în momente de tensiune. Astfel partenerul înțelege că pentru noi relația este foarte importantă și nu vrem să fie tensiune.

Hai să bem un ceai– o invitație la ceai, la cafea, să luăm masa cu soțul/soția și să discutăm într-o atmosferă relaxată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *