Au trecut doi ani de când Cazinoul Constanța a intrat în proces de reabilitare. Cazinoul se află în centrul istoric al orașului, pe faleza din peninsulă, în vecinătatea bulevardului Regina Elisabeta și este una dintre clădirile emblemă ale Constanței. În ianuarie 2020 a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare și restaurare, lucrări care vor fi finalizate în 2024.
Cum arată acum Cazinoul Constanța
Au apărut primele imagini după începerea lucrărilor de renovare a Cazinoului Constanța. Rafalele puternice de vânt au rupt prelata care acoperea turnurile clădirii și astfel au fost dezvăluite schimbările efectuate asupra obiectivului. Până acum au fost refăcute patru turnuri despre care putem spune că arată spectaculos.
Lucrările la Cazinoul Constanța sunt în plină desfășurare. Inițial a fost estimat că acestea vor fi finalizate în anul 2022, însă termenul a fost schimbat oficial cu 2024, deși oficialii au anunțat că lucrările vor fi gata în prima jumătate a anului 2023.
În ce constau lucrările la Cazinoul Constanța
Cazinoul din Constanța este o clădire istorică, unul dintre simbolurile reprezentative ale orașului, fiind ridicat în anul 1909 și inaugurat la data de 15 august 1910. La acest moment sunt în derulare mai multe categorii de lucrări, printre care înlocuirea învelitorii acoperişului, refacerea şi repararea pereților exteriori şi interiori.
Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, va fi păstrat specificul arhitectural şi decorativ al clădirii. Toate componentele artistice vor fi restaurate, la fel şi ale celor arhitecturale, și va fi restaurată parțial și pe alocuri înlocuită tâmplăria deteriorată.

Lucrările interioare de reabilitare cuprind subsolul, parterul, primul etaj și mansarda. Cazinoul din Constanța interior va avea parte de reabilitarea parțială a podului și a rampei de acces către subsol.
Lucrările exterioare efectuate la Cazinoul Constanța includ reabilitarea platformei de terase, rețele de utilitati, zidul de apărare și balustrada.

Monumentul istoric se află, în prezent, în administrarea Companiei Naționale de Investiții (CNI), urmând ca, după finalizarea lucrărilor, să fie înapoiat Primăriei urbei de la malul Mării Negre.