Prăjitura care se face de Sfânta Maria. Rețetă simplă și foarte gustoasă

Prăjitura care se face de Sfânta Maria. Rețetă simplă și foarte gustoasă

15 august este o zi importantă pentru credincioșii ortodocși. Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din anul bisericesc, marcată în calendar cu o cruce roșie. Foarte multe biserici și mănăstiri din țara noastră au hramul Adormirii Maicii Domnului. Preoții fac slujbe deosebite, iar oamenii merg la biserică cu panacizi. Pentru gospodine forfota începe cu câteva zile înainte de marea sărbătoare. Acestea pregătesc coșul cu pomană de sufletul morților din care nu lipsesc fructele de sezon, colacii, vinul și prăjiturile.

Prăjitura care se face de Sfânta Maria

Multe gospodine pregătesc pentru ziua de Sfânta Maria – Adormirea Maicii Domnului, spre a da de pomană sau spre a consuma în familie, caise umplute cu cremă. Este un desert ușor de preparat, tradițional și foarte gustos.

Pentru coji ai nevoie de: 4 ouă, 250 gr zahăr, 200 ml ulei, esență vanilie, 800 gr făină și o linguriță praf copt

Pentru cremă: 200 gr unt, 150 gr zahăr pudră, 2 linguri cacao, 250 gr gem de caise și o esență de rom

Pentru decor ai nevoie de: 150 gr zahar și colorant alimentar galben

Ouăle se mixează cu zahărul până când compoziția devine cremoasă și zahărul este topit. Se adaugă uleiul și esența de vanilie, apoi făina și praful de copt și începem să frământăm. Făina se adaugă progresiv. Când aluatul nu se mai lipește de mâini și are consistență de plastilină este gata.

Prăjitura care se face de Sfânta Maria. Rețetă simplă și foarte gustoasă

Se modelează biluțele și se așează în tava tapetată cu hârtie.

Cât timp stau biluțele la cuptor, se pregătește crema. Sunt gospodine care, în loc de cremă, folosesc unt de arahide sau nutella sau fineti.

Prăjitura care se face de Sfânta Maria. Rețetă simplă și foarte gustoasă

Cojile caiselor se umplu cu cremă apoi se lipesc două câte două. Într-un bol se pune colorantul alimentar galben prin care trece fiecare caisă, ulterior fiind lăsată într-un vas la scurs. Când ați terminat de colorat caisele, le luați pe rând și le treceți prin zahăr. Asta e tot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *