Se taie aceste pensii?! Anunțul momentului pentru acești români. Cine ar putea fi afectat

Se taie aceste pensii?! Anunțul momentului pentru acești români. Cine ar putea fi afectat

Este o informație de ultim moment pentru acești pensionari! Un fost premier a explicat că unul dintre jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru al patrulea trimestru al acestui an este intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu aceste pensii.

Se taie aceste pensii?! Anunțul momentului pentru acești români. Cine ar putea fi afectat

Situația a fost prezentată de către Florin Cîțu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare. Fostul prim-ministru liberal a explicat că unul dintre jaloanele din PNRR pentru al patrulea trimestru al acestui an este intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale.

„Jalonul 215 din PNRR, trimestrul 4 2022, în cadrul Reformei sistemului public de pensii: Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”, a scris Florin Cîțu în mesajul publicat pe pagina sa Facebook.

Avertismentul lansat de președintele executiv al PMP

În altă ordine de idei, amintim că președintele executiv al PMP, Petru Movilă, i-a îndemnat pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să vină cu soluții pentru a acoperi deficitul din sistemul de pensii publice.

„Ceea ce se întâmplă este foarte grav pentru societatea românească și pentru pensionari în ansamblu, pentru că se creează panică”, a spus Petru Movilă.

Petru Movilă a explicat care este situaţia cu deficitul de 12 miliarde de lei la sistemul de pensii invocat de Ministerul Muncii.

„Din păcate, ceea ce se întâmplă este foarte grav pentru societatea românească și pentru pensionari în ansamblu pentru că se creează panică – o dată, pentru cei care sunt în plată și, doi, pentru cei care vor intra într-un timp foarte scurt în sistemul de pensii. Pentru că Ministerul Muncii și Guvernul, PNL-PSD, trebuiau să vină clar să prezinte situațiile corecte (…), care sunt cauzele pentru deficit, care sunt soluțiile.

Da, vorbim de imoralitatea pensiilor speciale, însă aceste pensii reprezintă o sumă foarte mică și nu cred că este doar singura soluție-șansă de a recupera ceva din deficitul de la pensii.

De aceea, cred că ministrul Muncii și premierul sau Ciolacu și Ciucă trebuie public să prezinte care este situația adevărată a sistemului de pensii, încasări-plăți, și care sunt soluțiile pentru a acoperi acest deficit”, a mai spus Petru Movilă, joi seara, la B1TV.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat miercuri că, în acest an, estimarea de deficit la bugetul de pensii este de 12 miliarde de lei, adică exact cât suma virată de stat către Pilonul II de pensii. Potrivit spuselor sale, în prezent, „nu suntem afectaţi în Pilonul I”, deoarece deficitul din Pilonul I de pensii este exact cât se virează către Pilonul II de pensii.


Un răspuns la “Se taie aceste pensii?! Anunțul momentului pentru acești români. Cine ar putea fi afectat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *