Sfânta Maria Mare 15 august. Atragi blestemele dacă faci asta în ziua marii sărbători

Sfânta Maria Mare 15 august. Atragi blestemele dacă faci asta în zi de sărbătoare

Ce nu ai voie să faci de Adormirea Maicii Domnului. Este una dintre cele mai mari sărbători din Calendarul Creștin Ortodox, o sărbătoare de care se leagă mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții. Sunt lucruri interzise complet în ziua de 15 august, se spune că atrag blestemele asupra celui care nu țin cont de aceste reguli din popor.

Ce nu ai voie să faci pe 15 august, de Sfânta Maria Mare

Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august. Iată ce tradiții și superstiții sunt de Sfânta Maria! Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria. Femeile însărcinate care trebăluiesc sau muncesc în ajun de Sântămărie vor avea parte de o naștere cu dureri cumplite.

Fetele care doresc să se mărite trebuie să spele cu apă de busuioc Icoana Maicii Domnului și astfel Fecioara le va ajuta să-și găsească alesul. Cine ține post negru și se roagă la Maica Domnului scapă de toată relele, de boli, de necazuri, de neliniști și alte probleme.

Tot din popor se spune că cine merge înapoi în ziua de Sântămărie îi face pe plac celui rău și o întristează pe Maica Domnului. La fel se întristează Fecioara Maria și dacă îți tunzi părul în această zi.

Nu se aprinde focul în sobă pe 15 august! Tradiția spune că acest gest atrage blestemele, boala și ghinionul.

Este, totodată, ziua în care se interzice scăldatul și dormitul pe prispă!

Rugăciune la Adormirea Maicii Domnului

Îngerul întâi stătător din cer a fost trimis să spună Născătoarei de Dumnezeu mutarea ei la cer. Fără de grijă și mai înainte să vestească venirea la ea a Fiului lui Dumnezeu. O, Maică prealăudată a Împăratului cerului și al pământului, a lui Hristos Dumnezeul nostru, Celui nemuritor, Care vietuieste si după moarte. Primeste de la noi, la cinstita Adormirea ta, aceasta rugaciune. Acum si in viata aceasta si, la vremea mortii noastre, scapa-ne de toata nenorocirea si chinul. Și Împaratiei celei ceresti ne invredniceste pe noi păcătoșii.

Preasfântă stăpână, de Dumnezeu Născătoare, depărtează de la noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, trândăvirea, uitarea, nerecunoțtința, lenevirea și toate gândurile cele rele și viclene, urâte și defăimătoare. Alungă-le de la inimile noastre cele ticăloase și de la sufletele noastre cele întinate și de la mintea noastră cea întunecată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *