Truc pentru curățarea încălțămintei din piele întoarsă. Metoda cu care scapi de orice pată

Truc pentru curățarea încălțămintei din piele întoarsă. Metoda cu care scapi de orice pată

Cu toții știm că încălțămintea de piele întoarsă, pe cât de frumoasă este, pe atât de anevoios se curăță. Nu sunt puțini cei care evită să-și cumpere încălțăminte din piele întoarsă tocmai din motivul că se pătează repede și se curăță greu. Iată ce trebuie să știi despre acest timp de încălțăminte, cum se păstrează ca nouă.

Truc pentru curățarea încălțămintei din piele întoarsă

Pielea întoarsă este unul dintre cele mai frumoase materiale pentru realizarea încălțămintei. Problema este că, pe cât e de calitativă, pe atât e de pretențioasă când vine vorba de purtare și curățare.

Pentru a o întreține corect secretul este să o cureți după fiecare purtare pentru a nu permite prafului și murdăriei să se adune. Pentru asta poți folosi o cârpă moale sau un burete. Din când în când poți folosi o perie din nailon, care se găsește în magazinele de încălțăminte. Ai grijă să o folosești în direcția fibrelor, pentru a nu deteriora suprafața pielii întoarse.

Foarte multe persoane spală încălțămintea din piele întoarsă la mașina de spălat rufe, ceea ce este total greșit. Mașina de spălat distruge orice tip de încălțăminte, nu doar pe cea din piele întoarsă.

Încălțămintea din piele întoarsă se curăță de mână

Cel mai indicat, dar și simplu este să cureți de mână încălțămintea din piele întoarsă. Pentru pete poți folosi gumă de șters sau de culoare apropiată și o perie mai dură pentru îndepărtarea petelor de noroi.

Partea bună este că nu ai nevoie de produse speciale, ci doar lucruri pe care le găsești prin casă. Încearcă să prepari o soluție pentru curățarea umedă a pielii întoarse din oțet și apă în părți egale, și o bucată de perdea veche sau un material care sa imite perdeaua.

Nu trebuie să uzi prea tare încălțămintea, ci doar să o ștergi cu soluția respectiv, apoi este suficient să o lași să se usuce neapărat la temperatura camerei, nicidecum pe calorifer sau cu un uscător, pentru că o vei deteriora.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *