Vestea serii despre Gheorghe Dincă! Ce i s-a întâmplat în închisoare. Intervenţie în forţă a Poliţiei

Vestea serii despre Gheorghe Dincă! Ce i s-a întâmplat în închisoare. Intervenţie în forţă a Poliţiei

Interviul acordat de Gheorghe Dincă din Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova a pus autoritățile pe jar. Au fost anunțate primele măsuri ale reprezentanților IPJ Dolj după cele petrecute și având în vedere cele transmise de reprezentanții Penitenciarului Craiova.

S-a deschis dosar penal după ce Gheorghe Dincă a reușit să acorde, din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, un interviu unei publicații din România. Mai exact, vineri, 12 august, atunci când bărbatul judecat pentru omor ar fi trebuit să-şi afle pedeapsa, a apărut și acest interviu.

Cum s-a putut întâmpla acest lucru?

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Craiova, totul a fost posibil prin intermediul avocatului acestuia.

„Conducerea Penitenciarului Craiova aduce la cunoștința opiniei publice faptul că respectiva conversație s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar și confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul.

În ceea ce privește aspectele prezentate, la nivelul instituției se desfășoară o cercetare administrativă pentru a se stabili dacă au existat încălcări ale cadrului legal în acest caz”, au declarat reprezentanții Penitenciarului Craiova.

Unul dintre elementele de menționat în ceea ce privește „cazul Caracal” pe care Gheorghe Dincă l-a transmis în interviu, dar și la ultimul termen de judecată, este faptul că Luiza şi Alexandra nu ar fi moarte. Acesta a susţinut în interviu că nu le-a omorât pe cele două adolescente şi că ele s-ar afla, de fapt, în Turcia pentru prostituţie.

Dosar penal deschis de IPJ Dolj în acest caz

Având în vedere că interviul a fost acordat fără încuviinţarea procurorului, reprezentanţii IPJ Dolj au anunțat deschiderea unui dosar de cercetare penală în acest caz.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, privind interviul acordat, din penitenciar, de o persoană privată de libertate şi încarcerată în Penitenciarul Craiova, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj este abilitat să comunice următoarele:

La data de 12 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, faptă prevăzută de legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În fapt, un bărbat de 69 de ani, din judeţul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spaţiul de deţinere”, se menţionează într-un comunicat al Poliţiei Dolj.

Conform aceleiaşi surse, cercetările se desfăşoară sub supravegherea unui procuror pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *