Doi tineri au fost loviți de fulger în județul Hunedoara. România sub avertizare meteo de furtună

Doi tineri au fost loviți de fulger în județul Hunedoara. România sub avertizare meteo de furtună

Doi tineri au fost loviţi de fulger în zona Pasul Vâlcan, din județul Hunedoara. Este vorba despre una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din zonă. Victimele sunt o fată în vârstă de 17 de ani şi un băiat de 14 ani. Un martor a sunat la 112 și în scurt timp la fața locului au ajuns Smurd Vulcan și un echipaj de pe Ambulanță.

O fată și un băiat loviți de fulger în județul Hunedoara

Cineva a anunțat prin intermediul numărului unic de urgență 112 că două persoane au fost lovite de fulger, în zona Pasului Vâlcan, din județul Hunedoara.

În scurt timp la fața locului au intervenit SMURD Vulcan și SAJ, care au găsit două persoane conștiente, una dintre acestea, o tânără în vârstă de 17, și un băiat de 14 ani. Fata a primit îngrijiri medicale de specialitate la locul evenimentului și apoi a fost transportată la spitalul din Petroșani de către echipajul SAJ. Adolescentul în vârstă de 14 ani nu a necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit informațiilor apărute în presă fata prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe 30% din suprafața corpului. Ea a fost transferată la spitalul din Hunedoara.

”In urma cu putin timp, prin intermediul numarului unic de urgenta 112 a fost anuntat faptul ca doua persoane au fost lovite de fulger in zona Pasul Valcan. Dupa alertarea fortelor si ajungerea acestora (SMURD Vulcan si SAJ) la fata locului, s-au gasit doua persoane constiente, una dintre acestea, o femeie in varsta de aproximativ 20 de ani primind ingrijiri medicale de specialitate la locul evenimentului si fiind mai apoi transportata la spitalul din Petrosani de catre echipajul SAJ”, transmite ISU Hunedoara.

Cele două victime lovite de fulger făceau parte din grup mai mare de turiști care se aflau în zona Pasului Vâlcan, una dintre cele mai frumoase destinații turistice din județul Hunedoara.

Turiști loviți de fulger la Sângeorz-Băi

La începutul acestei veri doi turiști au fost loviți de fulger în Sângeorz-Băi. Unul dintre ei a murit. Victimele aveau vârsta de 33, respectiv 37 de ani și erau din Timișoara și Cluj Napoca. Cei doi se aflau pe strada cu izvoarele de apă minerală pentru care stațiunea este renumită. Din nefericire, bărbatul de 33 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

Ancheta polițiștilor a stabilit că cei doi turiști s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor din lemn în momentul în care au fost loviţi de fulger.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *