Alimentul pe care David Popovici nu-l mănâncă niciodată. Românii îl adoră!

Alimentul pe care David Popovici nu-l mănâncă niciodată. Românii îl adoră!

David Popovici este tânărul cu care România se mândrește. După ce a câștigat aurul la 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, înotătorul s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber. Alimentația este unul dintre factorii care îi oferă titlul de campion mondial.

Alimentul de la care Dadid Popovici se abține

David Popovici le-a vorbit, anul trecut, copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București despre sacrificii pe care le face el pentru a avea rezultate de performanță la înot.

Campionul nu mănâncă niciodată cârnați, alimentul preferat de toți românii. De asemena, pâinea albă și fast-food-ul sunt excluse din dieta alimentară a lui David Popovici.

Românul are primul antrenament de la ora 06:30. Părinții se trezesc mai devreme că să ii pregătească acestuia micul dejun, pe care îl servește cu două ore înainte de antrenament.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a declarat David Popovici.

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea el adaugă fructe uscate de orice tip.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a mai spus el.

David Popovici are și un „secret”. După fiecare antrenament, acesta bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao. Proteinele joacă un rol important în alimentația sportivului.

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber
După ce a cucerit aurul la 200 m liber, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber.

Cele două semifinale sunt programate marţi, de la orele 19:26, respectiv 19:31, iar finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *