ANM anunță vreme rea în aproape toată ţara! Avem parte de o nouă zi cu ploi torenţiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului

ANM anunță vreme rea în aproape toată ţara! Avem parte de o nouă zi cu ploi torenţiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului

Este cod galben de vreme rea în majoritatea zonelor din țară. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ne așteaptă o nouă zi cu ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Și astăzi avem parte de vreme instabilă. O mare parte a țării este vizată de cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce iese din vigoare diseară la ora 22:00.

Astăzi va ploua torențial în aproape toată țara. Precipitaţiile vor duce la acumulări de apă ce vor depăși 40 de litri pe metrul pătrat și izolat vor fi chiar de cantități de peste 60 și 70 de litri pe metrul pătrat.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, iar intensificările vântului pot lua aspect de vijelie și vor fi chiar condiții de grindină.

Este posibil ca ploile să fie prezente și în zonele care nu sunt vizate de codul galben, respectiv pe litoral și prin vestul țării, însă acestea vor fi ceva mai slabe din punct de vedere cantitativ.

În același timp, disconfortul termic este în creștere, deoarece un val de căldură va lovi țara și ne va aduce din nou temperaturi de caniculă.

La finalul acestei săptămâni vom avea parte de vreme călduroasă. De miercuri maximele vor fi încadrate între 26 și 35 de grade. Joi temperatura va crește până pe la 37 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Zilele următoare aria precipitațiilor se va mai restrânge. De miercuri va mai ploua doar în anumite zone. Vor fi 25 de grade în Bacău și Brașov, 26 de grade la Sibiu, 24 de grade la Suceava, ceva mai rece în nordul țării. Vreme frumoasă va fi în vest, 34 de grade sunt aşteptate la Timișoara și 33 la Arad.

Capitala este sub cod galben de instabilitate atmosferică. De mâine vremea în București se încălzește. Vor fi 32 de grade mâine la amiază, iar miercuri 34 de grade. Meteorologii anunță și pentru Capitală caniculă la sfârșitul săptămânii.

La malul mării va ploua. Vor fi maxime de până la 27-28 de grade, iar aceste averse vor fi însoțite și de intensificări ale vântului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *