Greșeala uriașă pe care o facem când pregătim bulion. De ce trebuie sa ții cont dacă vrei un preparat bun pentru iarnă

Greșeala uriașă pe care o facem când pregătim bulion. De ce trebuie sa ții cont dacă vrei un preparat bun pentru iarnă

Greșeala uriașă pe care o facem când pregătim bulion. Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să obții un preparat gustos pentru iarnă. Care sunt motivele care duc la alterarea pastei de tomate făcută în casă.

Este sezonul în care gospodinele încep să își facă provizii pentru perioada de iarnă. Cele mai multe familii, mai ales cele care locuiesc la țară, preferă să își pună la borcan diverse legume pentru perioada de iarnă. Zascusă, murături, varză, dulceață, compot, dar și bulion. De cele mai multe ori însă se întâmplă ca bulionul să prindă floare. Iată de ce trebuie să ții cont ca să nu ai astfel de surprize neplăcute, dar și dacă vrei să obții un preparat gustos pentru iarnă. Care sunt motivele care duc la alterarea pastei de tomate făcută în casă.

Reguli de care trebuie să ții cont dacă vrei să obții un bulion bun pentru iarnă

Ca să îți iasă un bulion numai bun pentru iarnă, trebuie doar să ți cont de câteva trucuri care îți vor face munca mult mai ușoară, iar bulionul de roșii va fi mult mai gustos și suficient de dulce.

Nu pune niciodată conservanți sau zahăr în bulion. Dacă totuși simți nevoia, poți adăuga puțină sare, însă ai grijă să NU fie sare iodată.

Alege cu mare atenție roșiile. Ele nu ar trebui să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Cele mai bune roșii pentru bulionul de casă sunt cele cărnoase. ATENȚIE: părțile putrezite, mucegăite sau alterate trebuie tăiate, în caz contrar bulionul va face mucegai.

Pentru a obține un suc de roșii delicios, poți folosi diverse metode. De exemplu, mașina de tocat roșii este perfectă pentru pregătirea bulionului de casă. Trebuie doar să tai roșiile în bucăți mari, apoi torni sucul obținut într-un bol curat.

Dacă nu ai mașină de tocat în casă, poți obține sucul de roșii și prin alte metode. Taie legumele în bucăți mari și pune-le la fiert la foc mediu. După ce s-au înmuiat, strecoară-le printr-o sită și gata, ai obținut sucul de roșii;

Sterilizarea corectă

Înainte să pui bulionul în recipiente, asigură-te că sunt bine spălate și sterilizate. Recipientele ar trebui să fie opărite în apă fierbintă sau în cuptor, pe o tavă metalică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *