Klaus Iohannis, la ceremoniile de Ziua Marinei: „România a devenit un simbol al unității NATO”

Klaus Iohannis, la ceremoniile de Ziua Marinei: "România a devenit un simbol al unității NATO"

Prezent la ceremoniile de Ziua Marinei, la Constanţa, președintele Klaus Iohannis a explicat că România a devenit un simbol al unității și solidarității NATO în contextul războiului din Ucraina.

”Ne aflăm pe țărmul Mării Negre la doar câteva sute de kilometri de războiul din Ucraina. În ultimii ani, am acționat constant și decisiv pentru care regiunea Mării Negre să fie recunoscute ca o zonă de interes strategic pentru securitatea NATO.

O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a regiunii în care ne aflăm, dar și prezența celor peste 5000 de militari care se află în România. Țara noastră a devenit simbolul unității și solidarității NATO.

Profit de această ocazie pentru a aprecia din nou prezența militarilor străini pe teritoriul României. Găzduim o largă paletă de trupe NATO, având Franța ca națiune cadru (…) Nu ne vom opri aici: vom pune în practică deciziile adoptate la Madrid și împreună cu aliații vom consolida structura NATO de descurajare, în condițiile în care Rusia a fost desemnată cea mai mare amenințare a păcii mondiale.”, a spus Klaus Iohannis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *