Anunțul de la Kaufland pentru cei care au tichete sociale. Foarte important!

Anunțul de la Kaufland pentru cei care au tichete sociale. Foarte important!

Anunț important de la Kaufland pentru românii care au tichete sociale. Ce trebuie să știți pentru a putea cumpără alimente de la Kaufland cu ajutorul vocuherelor sociale. Reprezentanții lanțului de magazine au făcut precizări importante care îi vizează pe toți beneficiarii programului Sprijin pentru România.

Vești bune pentru românii cu tichete sociale

Kaufland a anunțat că acceptă de acum plata cu tichetele sociale emise de Edenred, ceea ce înseamnă că toți beneficiarii programului „Sprijin pentru România” pot utiliza cardurile sociale în magazinele Kaufland din țară, indiferent de tipul acestora – Edenred, Sodexo sau Up România.

Clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Trebuie să știți că plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.

Când se virează a doua tranșă de 250 de lei

Românii cu o situație materială precară vor primi vouchere pentru alimente. Potrivit Ministerului Investiției și Proiectelor Europene, beneficiarii vor primi suma de banii aferentă tranșei II pe data de 8 septembrie 2022. Cei care au fost omiși în prima tranșă vor primi noile carduri cu suma de 250 de lei, tot pe data de 8 septembrie 2022.

Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

Potrivit Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, peste 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate, din cauza tentativelor de fraudă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *