Lovitură grea pentru pensionari! Cardurile sociale au fost blocate

Lovitură grea pentru pensionari! Cardurile sociale au fost blocate

România a fost martora unor scumpiri majore în ultima perioadă, motiv pentru care statul a căutat alternative pentru a le veni oamenilor în ajutor. Una dintre modalități a fost emiterea unor carduri sociale, care se pare că pentru unii deja au fost blocate. Vezi cine este în această situație.

Vouchere sociale blocate

Voucherele sociale reprezintă una dintre cele mai interesante alternative când vine vorba despre sprijinul romanilor. Astfel, pensionarii cu pensii sub 1500 de lei, mamele singure și alte persoane cu venituri mici primesc pe card, o dată la două luni, câte 250 de lei, bani pe care îi pot folosi pentru a cumpăra alimente și diferite produse de strict necesar.

Se pare, însă, că unii nu au apucat să se bucure de acest ajutor. Mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale pentru mâncare au fost deja blocate, din cauza tentativelor de fraudă la care au vrut să recurgă aceștia. Mai exact, unii dintre eu au încercat să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, alţii au vrut să achiziţioneze produse care nu sunt în lista celor permise, respectiv alcool sau tutun.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, au fost luate imediat măsuri și cardurile au fost blocate. Astfel, cei care au încercat să însele statul nu au mai putut beneficia de cei 250 de lei.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului. Banii pot fi folosiți până la 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023, pentru a cumpăra orice, în afară de tutun și alcool.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *