Vești bune pentru românii cu mai mulți copii. Vor primi ajutor de la stat

Vești bune pentru românii cu mai mulți copii. Vor primi ajutor de la stat

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse are vești bune pentru românii cu mai mulți copii. Gabriela Firea anunță că ministerul pe care îl conduce are în lucru proiecte noi menite să le vină în ajutor acestor familii. Sunt în vizorul guvernanților familiile numeroase, mamele cu mai mulți copii, dar și egalitatea de șanse pentru femei când vine vorba despre posturile de decizie.

Vești bune pentru românii cu mai mulți copii

Gabriela Firea își dorește ca ideea de familie numeroasă să fie recunoscută ca și termen administrativ și susţine un proiect prin care aceste familii să fie în primul rând recunoscute ca fiind familii numeroase.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse a declarat că speră ca în cel mai scurt timp acest proiect să fie finalizat.

Iată ce a declarat Gabriela Firea despre familiile cu 3 sau mai mulți copii!

„Sunt declaraţii foarte frumoase cu privire la susţinerea familiilor numeroase, a familiilor cu mulţi copii, cu trei sau mai mulţi copii, dar la modul concret nu este recunoscută ca şi termen administrativ ideea de familie numeroasă(…) Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase”, a spus Gabriela Firea.

În scurt timp, fostul primar general al Capitalei va propune în Guvern schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice, astfel ca din cinci candidaţi, doi să fie de gen feminin. Concret este vorba despre modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

„Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul Firea.

Card cu reduceri și deduceri pentru familiile cu mulți copii

Gabriela Firea, cea care ocupă funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității a anunțat că un prim pas pentru susținerea familiilor numeroase din România este acordarea unui card cu reduceri și deduceri, în beneficiul acestora. Nu în ultimul rând, oficialul a transmis că îi are în vedere și pe seniorii țării care nu sunt ajutați și pentru care se dorește implementarea unor politici publice care să îi sprijine pe aceștia din punct de vedere emoțional, social și juridic.

Zilele trecute Gabriela Firea a anunțat aprobarea Legii Tinerilor, un document care îi apară și sprijină pe tineri, dar care obligă și autoritățile să le acorde acestora importanța cuvenită. Vestea bună este că deja au fost aprobate deja două proiecte majore: Family Start – ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru familiile la început de drum și Student Invest – ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru studenții din România.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *