Cărți cu „sfaturi” halucinante pentru copii de 6-8 ani, vândute de librării cunoscute: „Părinții sunt destul de proști și cred orice”

Cărți cu "sfaturi" halucinante pentru copii de 6-8 ani, vândute de librării cunoscute: "Părinții sunt destul de proști și cred orice"

O învățătoare din Curtea de Argeș atrage atenția părinților privind cărțile pe care le cumpără pentru copiii lor. Aceasta a fost șocată să regăsească în oferta unor mari librării din România două cărți cu „sfaturi” pentru copii, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, care îi îndeamnă pe cei mici să-și mintă părinții și să își înjure profesorii.

„Nu sunt o înapoiată, dar astăzi am suferit un șoc.”, a scris învățătoarea Gheorghiță Alina, pe o rețea socială, în debutul unui mesaj care a devenit, rapid, viral.

„Editura Litera a publicat o carte pentru copii. Acum cât timp nu cunosc, până astăzi eu nu am avut idee de existența unei astfel de cărți .

Cartea se numește „Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” și, repet, este o carte pentru copii. Pe site-ul celor de la Cărturești este înscrisă în categoria „Materiale educaționale”, Vârstă Recomandată: 6-8 ani, 8-10 ani. Nimic scandalos până aici. Autorul a mai scris și alte cărți asemănătoare, un exemplu ar fi: „Șefu’ crede că muncesc – Caiet plin de idei ca să supraviețuiești săptămânii de lucru”. Ce simpatic!

Ne întoarcem, însă, la cartea pentru copii, aceea ne interesează. Răsfoind câteva pagini observ că are aspectul unui jurnal, cu desene atractive, captează ușor atenția!

Și apoi, începând să citesc mai atent, a început să îmi crească, la propriu, tensiunea. O să atașez mai jos câteva imagini din interiorul cărții pentru a le putea cerceta și dumneavoastra.

Am o singură întrebare:

Ce mesaj despre viață primește un copil împreună cu un astfel de dar din partea părinților? Ce mesaj primesc părinții care găsesc un astfel de material, publicat de o editură de renume, pe site-ul unei librării de renume la categoria „Materiale educaționale”?

Dacă asta înseamnă să fii deschis la minte și să îmbrățișezi modernismul, NU, mulțumesc! Azi vreau să fiu cât se poate de înapoiată! Sunt cumplit de furioasă!

P.S. Mă întreb dacă următorul titlu din serie va fi „Mama crede că o iubesc”. „, a scris învățătoarea, pe Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *