Ministrul Muncii a făcut anunțul despre majorarea salariilor! Se întâmplă din septembrie

Ministrul Muncii a făcut anunțul despre majorarea salariilor! Se întâmplă din septembrie

Marius Budăi, cel care ocupă funcția de ministru al Muncii în guvernul Nicolae Ciucă a adus clarificări privind noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Vești importante pentru bugetari. Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale.

Anunțul oficial despre majorarea salariilor

Ministrul Muncii a anunțat câți bani vor primi bugetarii în plus, începând din luna septembrie. Potrivit spuselor lui Marius Budăi, toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime dintre suma prevăzută în această grilă și salariile în plată.

„Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială care vor fi încasate în luna septembrie. Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări”, a declarat Marius Budăi.

Oficial a argumentat măsura prin nevoia de a crea un echilibru pentru a sprijini cetățenii și economia. Majorarea salariului pentru bugetari constă în 70-150 de lei, al cărei impact se va vedea după prima lună de plată.

S-a renunțat la majorarea cu până la 50%

În primă fază prin ordonanță de urgență s-a stabilit ca salariile unor bugetari să crească cu până la 50%, dar Consiliul Economic și Social a decis că această măsură ar fi discriminatorie, motiv pentru care până la urmă toți bugetarii vor primi o majorare de salarii.

Potrivit notei de fundamentare a OUG, se introduc următoarele prevederi:

– acordarea, prin excepție de la prevederile alin.(1), începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.,

– acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou- încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.


Un răspuns la “Ministrul Muncii a făcut anunțul despre majorarea salariilor! Se întâmplă din septembrie”

  1. Bătaie de joc, majoritatea serviciilor deconcentrate au salariile din grila la maxim din 2018, câțiva ca cei din cultura au rămas cu cele mai mici salarii și pentru ei nu mai sunt bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *