Tentativă de asasinat asupra Reginei Angliei. Ce s-a aflat despre individul înarmat cu o arbaletă chiar lângă palat

Tentativă de asasinat asupra Reginei Angliei. Ce s-a aflat despre individul înarmat cu o arbaletă

Bărbatul înarmat cu o arbaletă, arestat lângă Castelul Windsor, a vrut să o omoare pe Regină. Ancheta Poliției a stabilit că individul plănuia să o asasineze pe Elisabeta a II-a în ziua de Crăciun. Potrivit mărturiilor din instanță, bărbatul a declarat: sunt aici ca să o omor pe Regină.

Tentativă de asasinat asupra Reginei Angliei

Un tânăr de 20 de ani se află în spatele tentativei de asasinat la adresa Reginei Elisabeta a II-a. Bărbatul a fost arestat lângă Castelul Windsor și a declarat că vrea să o ucidă pe suverană. Jaswant Singh Chail a fost acuzat în temeiul Legii britanice privind trădarea, a pătruns pe domeniul Castelului Windsor purtând glugă și mască. Un ofițer de poliție a declarat că arată ca cineva dintr-un film de acțiune.

Totul s-a întâmplat în prima zi de Crăciun, când Regina Angliei se afla în castel, împreună cu fiul ei, Prințul Charles, soția sa Camilla și câțiva apropiați.

După ancheta oamenilor legii, individul a fost acuzat de amenințare cu moartea, deținerea unei arme ofensive și o infracțiune în temeiul Legii privind trădarea din 1842.

„Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am de gând să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta”, spunea tânărul de 20 de ani, care era îmbrăcat cu hanorac negru, avea o mască albă pe față și ținea în mână o arbaletă.

O altă tentativă de asasinat la adresa Reginei Angliei

Din nefericire aceasta nu este prima tentativă de asasinat la adresa Reginei Elisabeta a II-a. În 1981 un adolescenta afectat de tulburări mentale a încercat să o asasineze pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în timpul unei vizite în Noua Zeelandă. Poliția locală a ținut cazul secret și s-a aflat despre tentativa de asasinat abia în 2018.

Potrivit unui document dezvăluit de serviciul de informaţii interne neozeelandez Security Intelligence Service (SIS), Christopher Lewis, de 17 ani, a tras un foc de carabină în 14 octombrie 1981 la trecerea convoiului regal în oraşul Dunedin, în sudul Noii Zeelande.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *