Vremea o ia razna complet în România! ANM a emis alerte de caniculă şi furtuni. Care sunt zonele vizate

Vremea o ia razna complet în România! ANM a emis alerte de caniculă şi furtuni. Care sunt zonele vizate

Vremea este tot mai schimbătoare și continuă să provoace probleme. Vremea o ia razna complet în România în următoarele ore și, pe lângă caniculă, sunt așteptate și o mulțime de ploi și furtuni. O parte din țară va fi lovită de un val de caniculă, în timp ce în alte părți va ploua puternic.

Vreme rea în toată țara

Au fost emise două coduri galbene, unul de de instabilitate atmosferică, dar și unul de caniculă. Vremea este extrem de schimbătoare și ciudată și temperaturile ridicate corelează cu ploile și vijeliile. Primul cod galben, cel de ploaie este în vigoare în cursul zilei de miercuri, în intervalul orar 12.00 – 22.00.

Vezi și: Vremea o ia razna în toată țara! Cod galben de furtuni

Sunt vizate Moldova, zonele de munte, Maramureș, Transilvania, dar și nordul Munteniei și al Dobrogei, dar sunt așteptate ploi și în restul teritoriului, mai ales spre seară. În aceste zone vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. Va ploua mult din punct de vedere cantitativ, ajungând chiar și la 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Nu scăpăm de caniculă

Nu scăpăm de temperaturile extrem de ridicate nici săptămâna aceasta. Vremea continuă să fie extrem de călduroasă în următoarea perioadă, iar meteorologii ANM chiar au transmis o avertizare de vreme caniculară, valabilă în regiunile vestice și sudice.

Miercuri și joi, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În ceea ce privește maximele acestei zile, vor fi de aproximativ 34 și 38 de grade, cu posibilitatea de a depăși acest prag. Temperaturile minime din timpul nopții se vor situa între 18 și 21 de grade, ceea ce înseamnă că și nocturn vom avea parte de o vreme călduroasă.

Canicula se va întinde și pe parcursul zilelor de joi, dar și vineri. Aerul continuă să fie irespirabil și atmosfera tot mai greu de suportat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *