Anunț important de la Guvern! Este vorba despre plafonarea prețurilor la energie


Anunț important de la Guvern! Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în perioada următoare vor fi comunicate măsurile viitoare în contextul creşterii preţurilor la gaze naturale şi energie. În cursul zilei de luni vor fi transmise toate datele necesare de la Ministerul Energiei şi Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Vești despre plafonarea prețurilor la energie

Premierul României a declarat că Partidul Național Liberal susține plafonarea prețurilor de producție și a costului energiei. Măsurile vor fi comunicate în perioada următoare, în contextul creşterii preţurilor la gaze naturale şi energie, dar nu înainte de colectarea datelor necesare de la Ministerul Energiei şi ANRE.

Nicolae Ciucă a subliniat că aceste decizii vor putea fi luate în funcție de datele pe care Guvernul le va primi de la cele două instituții mai sus menționate.

„Putem să comunicăm pe măsurile pe care le vom lua, după ce vom avea luni datele de la Ministerul Energiei şi de la ANRE. În momentul de faţă partea de reglementare într-o piaţă liberă a energiei aş traduce-o de maniera plafonării. Dacă e nevoie să punem nişte plafoane pentru preţurile de producţie şi costul energiei e o măsură pe care PNL o susţine”, a declarat Nicolae Ciucă.

Guvernul așteaptă datele de la ANRE și Ministerul Finanțelor

Premierul României a dat asigurări că se vor lua măsurile ce se impun astfel încât să poată fi menţinut efortul pentru compensarea preţului la energie pe care guvernanții îl fac şi pentru funcţionarea economică. Tot el a declarat că există consens în coaliție pe analiza și măsurile care au fost luate până acum.

„Pe luna aprilie nu s-a reuşit să se închidă facturile şi care e valoarea compensată de la nivelul bugetului, pentru că ne-am asumat să avem o lună plină să vedem cum funcţionează şi apoi să vedem alte decizii. Suntem în august şi încă nu avem închisă luna aprilie”, a mai spus Nicolae Ciucă.

ANRE urmează să analizeze care a fost evoluția pieţei energiei de la începutul anului şi până acum, dar și care sunt elementele şi efectele pe care le-au produs cele două ordonanţe. În cursul zilei de luni, coaliția va decide să continue să se asigure că cetăţenii vulnerabili, industria alimentară şi IMM-urile vor fi protejate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *