Ce a pățit un turist român prins cu „pachet de acasă” pe o plajă privată din Grecia. Vi s-a întâmplat și vouă?

Ce a pățit un turist român prins cu "pachet de acasă" pe o plajă privată din Grecia

Foarte mulți turiști aleg să-și petreacă concediile pe insulele grecești, atras de peisajele idilice și de prețurile accesibile. Pe rețelele sociale s-au făcut grupuri unde turiștii români din Grecia comunică între ei, schimbă impresii și se pun în gardă cu anumite situații mai puțin plăcute. Iată ce a pățit un român pe o plajă privată din Grecia.

Pățania unui român prins cu pachet de acasă pe o plajă privată din Grecia

Un obicei obișnuit de-al turiștilor români este să ia cu ei pe plajă pachețel de acasă, fie că este vorba despre o gustare sau ceva de băut. Un turist român a fost umilit pe o plajă din Grecia după ce administratorul l-a văzut cu o sticlă de vin pe care o adusese de la cazare, probabil. Ideea era să facă consumație de la barul de pe plajă. Administratorul pe nume George s-a năpustit asupra bărbatului, l-a apostrofat și i-a vărsat vinul din sticlă. Întreaga scenă a fost observată de ceilalți turiști, uluiți de ceea ce se întâmplă. Unul dintre ei a povestit pe un grup dedicat turiștilor români în Thassos:

„Încă din prima zi, am fost martorii unei scene neplăcute, care nu ne-a picat bine. Într-o familie, soțul îndrăznise să aducă pe plajă o sticlă cu vin și, ce să vezi, George s-a aruncat asupra lui ca un uliu, l-a apostrofat și i-a vărsat sticla cu vin. Noi am cam rămas uluiți! Dar vigilența lui George, nu ne-a fost de folos în ultima zi, când înainte de plecare am găsit una dintre mașini zgâriată destul de rău în parcarea sa”, a povestit un român pe forumul Thassos.

Aceeași persoană a spus că proprietarul George se comporta ca Sherlock Holmes, urmărea îndeaproape tot ce se întâmpla pe plaja, sau în restaurantul său.

Ați trăit astfel de experiențe în Grecia?

Încă de la început oamenilor li se spusese că au cazare și plajă inclusă, însă proprietarul avea pretenția ca turiștii să comande orice aveau nevoie numai de la barul său.

„Ce ni s-a părut nepotrivit, faptul că proprietarul George era un fel de Sherlock Holmes, adică de dimineața și până noaptea îi simțeai răsuflarea în ceafă. Observa ce consumi pe plajă, cât ai comandat la barul său, ce ai mâncat la restaurantul său, ce duci sau ce aduci de la mașină. Oriunde te întorceai, dădeai nas în nas cu George. La un moment dat ni s-a părut frustrant. Când am rezervat ni s-a spus că este inclusă și plaja. George însă avea pretenție să comanzi totul la barul său”, a mai spus turistul român.

Cu toate că le-a displăcut total comportamentul celui care manageria hotelul, restaurantul și plaja unde au fost cazați, românii au spus că aceste întâmplări nu i-au împiedicat să se bucure de frumusețea insulei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *