Directorul ANM, avertisment pentru această toamnă! Cum va fi vremea în România

Directorul ANM, avertisment pentru această toamnă! Cum va fi vremea în România

După o vară marcată de caniculă și secetă, așteptările cu privire la această toamnă sunt în sensul unui regim pluviometric crescut pentru că pământul are mare nevoie de apă. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie ne prezintă prognoza pentru toamna anului 2022. Iată care sunt principalele noutăți!

Cum va fi toamna lui 2022 – directorul ANM prezintă prognoza

Elena Mateescu a prezentat la Antena 3 prognoza meteorologică pentru această toamnă. Directorul ANM a declarat că deocamdată este prematur să se pronunțe pentru sezonul de toamnă, însă experiența  ultimilor ani a arătat că toamnele au fost mai calde și ușor mai sărace în precipitații, așa cum a fost și toamna 2021.

Potrivit spuselor directorului ANM, cel puțin prima jumătate a lunii septembrie aduce valori de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit și cantități apropiate de normalul pluviometric, însă este posibil și un deficit în jumătatea de vest a țării.

„Experiența cel puțin ultimilor ani ne-a arătat și ne-a adus frecvent în atenție faptul că toamnele au fost mai calde și ușor mai sărace în precipitații, așa cum a fost și toamna 2021.&nbsp. Nu înseamnă că acest lucru va fi similar și în toamna 2022, dar debutul pare a fi cu o vreme mai caldă”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune că la 1 septembrie 2022 începe un nou an agricol și este posibil ca debutul său să fie pe un fond de secetă pedologică extremă. 2022 este considerat cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice. Acest an a adus temperaturi extrem de ridicate și peste 1500 de avertizări din partea ANM. Potrivit specialiștilor, canicula și seceta se prelungesc cel puțin până în luna septembrie.

Din nefericire, previziunile pentru anii următori sunt sumbre, în sensul în care specialiștii că situația de anul acesta se va repeta, iar asta pentru că se schimbă clima.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *