Gogoașă de la Trăsniții rupe tăcerea: actorul a fost otrăvit și la un pas de moarte la naștere

Gogoașă de la Trăsniții rupe tăcerea: actorul a fost otrăvit și la un pas de moarte la naștere

Multă lume îl cunoaște pe Constantin Zamfirescu pentru rolul lui Gogoașă din Trăsniții, dar puțini știu dramele prin care a trecut. A reușit să se vindece de cancer, dar această boală i-a lăsat un gust amar. Aceasta nu a fost singura lovitură de la viață, ci a avut parte de greutăți încă de la naștere.

Gogoașă, aproape omorât la naștere

Constantin Zamfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi din țară. A fost greu încercat de viață și a primit multe lovituri grele, dar a reușit să le depășească pe toate. Destinul lui a fost unul greu încă de la naștere, când medicii au fost aproape să îl ucidă din cauza neatenției și a nepăsării.

Vezi și: Drama prin care a trecut Constantin Enceanu. Artistul ascunde o mare durere

Actorul s-a născut în noaptea dintre ani și se pare că nu a fost tocmai o veste bună pentru medicii care voiau, de fapt, să sărbătorească. Medicul care a ajutat-o pe mama lui să nască ar fi aplicat o tehnică nepotrivită pentru a grăbi nașterea, moment în care acesta a fost un pas de a se asfixia cu cordonul ombilical.

„S-a produs o asfixie, de fapt, un accident vascular cerebral. Și când a venit asistenta să mă spele, dar cu apă rece, pentru că nu mai avea rost să mă spele cu apă caldă, la șocul termic, mi-am revenit la viață. Nu s-a aflat că accidentul vascular a lăsat niște urme severe, semipareză pe partea dreaptă”, a explicat actorul.

Ani la rând, până când a împlinit 14 ani, și-a petrecut vara la un salatoriu de recuperare din cauza semiparezei. Stătea câte șase săptămâni în spital, iar părinții nu puteau să îl viziteze.

Actorul a fost otrăvit de medici

Ca orice copil, actorul s-a confruntat și cu paraziți intestinali la vremea aceea. Medicii nu au avut răbdare să îl trateze pe acesta așa cum trebuie, ci au grăbit procesul de vindecare cu un tratament nu tocmai potrivit, ci care ar fi putut să îi aducă sfârșitul.

Actorul își amintește că pe sticla de tratament era un semn care indica faptul că este periculos, dar mama sa tot i l-a administrat. Gogoașă nu își condamnă mama că l-a otrăvit, ci este dezamăgit pe medicii care au încercat să îi facă rău. Din cauza otravei, actorul s-a ales cu problemele de sănătate la nivelul stomacului, cu care se confruntă și acum.

„Se făceau, totuși, niște analize pregătitoare și de la grădiniță aveam oxiuri. Ca să scap repede de beleaua asta, mi-au dat otravă, la propriu. Sticluța pe care o primise mama avea cap de mort pe ea și primise o cantitate ceva mai mare, pentru că dacă punea mai mult de trei picături pe un cub de zahăr, îi spuneau: ‘Arunci și încerci din nou. Nu mai mult de trei picături, că intrăm în riscuri severe’.

Deci, mama mea m-a otrăvit controlat, ca să scap repede de acei oxiuri. Dar nu pentru că așa a vrut ea și pentru că așa au vrut medicii. Tratamentul ăsta sever mi-a stricat stomacul”, a povestit „Gogoașă”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *