Se dau 40.000 de euro de la stat pentru femei! Ce trebuie să faci ca să primești acești bani

Se dau 40.000 de euro de la stat pentru femei! Ce trebuie să faci ca să primești acești bani

Se anunță vești bune din partea autorităților! Femeile din România pot primi până la 40.000 de euro din partea statului, dacă îndeplinesc anumite condiții. Este un ajutor nerambursabil, de care poți beneficia dacă te interesezi ce ai de făcut și în ce fel poți folosi suma respectivă.

Guvernul oferă bani femeilor-antreprenor

Femeile care își deschid o afacere în România primesc 40.000 de euro de la stat. Acest proiect vizează toate femeile care vor să își întemeieze o afacere și este menit să le încurajeze pe acestea să își încerce norocul într-o lume considerată a bărbaților. Astfel, femeile care au o firmă sau dețin cel puțin 50% din acțiunile unei companii pot aplica la o finanțare a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat că înscrierile se vor putea face începând de joi, 18 august, timp de 30 de zile lucrătoare. Pentru acest an, bugetul este de 157 de milioane de lei şi se estimează că în 2022 vor beneficia de acest program 785 de persoane. Astfel, se vor primi 100 de mii de lei pentru crearea unui loc de muncă şi 200.000 lei pentru crearea a două locuri de muncă, în funcție de cerințele fiecărei femei.

„Dorim să marcăm simbolic lansarea celui de-al treilea program din pachetul celor 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi dezvolta mediul de afaceri din România. Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe 19 iulie, am lansat primele două programe, Start-up naţional şi Start-up dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceastajoi, 18 august, de la ora 10.00 vom lansa programul Femeia antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial”, a afirmat ministrul Daniel Cadariu.

Femeile trebuie să își înceapă afacerea pe banii lor, iar apoi vor primii banii de la stat, după ce demonstrează că proiectul a fost deja înființat. Acest program nu prevedere cursuri și traininguri, ci doar o investiție directă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *