Avertizare meteo ANM de vreme severă | Cod galben de furtuni şi ploi torenţiale


Avertizare meteo de vreme severă. ANM a emis o averizare de tip cod galben de furtuni şi ploi torenţiale, valabilă până luni dimineaţă.

Avertizarea meteo ANM de vreme severă este valabilă de sâmbătă, 20 august, ora 12.00 până luni, 22 august, ora 10.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, la început în Banat, Oltenia şi în zonele montane, apoi în extindere în toatã jumãtatea vesticã a teritoriului.

Vor fi averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25…40 l/mp şi pe arii restrânse 50-70 l/mp.

„În extremitatea de vest a ţãrii se vor semnala fenomene asociate instabilitãţii atmosferice şi în noaptea de vineri spre sâmbãtã (19/20 august), dar pe arii restrânse”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Tot astăzi, meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Ultimele două săptămâni de vară vor avea temperaturi ridicate, la fel ca și prima săptămână de toamnă, iar apoi vremea începe să se mai răcească și să devină normală pentru luna septembrie.

În ultima săptămână din august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *