Se acordă 570 de lei de la stat! Se dă lege în România. Întră în vigoare din octombrie în toată ţara


Intră în vigoare din octombrie la nivel național. Conform ultimelor decizii luate de autorități, se dau 570 de lei de persoană de la stat. Ultimele prevederi arată că sumele s-au mărit cu 50 de lei.

Un nou proiect propus de Ministerul Muncii propune ca valoarea tichetelor de creșă din România să crească, din luna octombrie, cu suma de 50 de lei. Astfel, tichetul de creșă va avea o valoare de 570 de lei, începând din această toamnă, conform unui proiect de ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), condus de ministrul PSD Marius Budăi.

Astfel, conform documentului pus recent în dezbatere publică la nivel național, din luna octombrie 2022 și până în martie 2023, valoarea unui tichet de creșă va fi de 570 lei, fiind vorba de o majorare de 50 de lei.

Practic, în prezent, tichetul de creșă are un cuantum de 520 lei, după ce a fost majorat în luna aprilie a acestui an cu suma 30 lei, de la valoarea de 490 lei. Creșterile au fost stabilite prin intermediul a două ordine comune ale Ministerului Finanțelor (MF) și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și publicate în Monitorul Oficial.

Conform autorităților, tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului. Acestea pot fi folosite numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul, indiferent că sunt instituții de stat sau private, inclusiv pentru plata bonelor, care lucrează cu forme legale și care au un contract încheiat cu emitentul de tichete de creșă.

Tichetele de creșă, alături și de celelalte bilete de valoare cum ar fi tichete de masă, tichetele cadou, culturale sau vouchere de vacanță, se emit, începând cu luna februarie a acestui an, doar pe card, fără a mai fi printate pe hârtie. Totuși, tichetele printate pe hârtie, emise înainte de 1 februarie 2022, rămân însă valabile până la data expirării înscrisă pe ele.

Trebuie precizat că prevederile proiectului de ordin de mai jos nu sunt momentan în vigoare. Pentru a intra în vigoare, prevederile trebuie semnate de ministrul Muncii, Marius Budăi, și publicate în Monitorul Oficial. Majorarea ar urma să se aplice începând cu luna octombrie a acestui an.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *