Ulei de migdale: Pentru un păr puternic și sănătos – Utilizarea sa benefică pe față, unghii și corp


Ulei de migdale: Potențialul său benefic

Este un ulei vegetal cu textură ușoară, neaderent și inodor, care este ușor absorbit de piele și o hidratează în profunzime. Acesta provine din presarea fructelor de migdale.

Este utilizat pe scară largă în aromaterapie și ca ulei de masaj. De asemenea, utilizarea sa pe păr, piele și unghii face minuni.

Prețul uleiului de migdale este foarte accesibil. Acesta variază în jur de 2-4 euro un flacon și îl puteți găsi foarte ușor în toate farmaciile.

Atenție însă, dacă aveți alergie la nuci, cel mai bine este să o evitați.

Vedeți mai jos toate utilizările și secretele sale în sectorul frumuseții. Cum poți aplica uleiul de migdale pe păr, față, corp și unghii pentru a beneficia de proprietățile sale benefice.

Ingredientele uleiului de migdale:

Uleiul de migdale este bogat în vitamine precum A, E, B1, B2, B2, B6, K. De asemenea, conține o multitudine de oligoelemente (calciu, clor, magneziu, fosfor, zinc și fier). Este bogat în acizi grași și în acizi palmitic, oleic și linoleic (elemente valoroase pentru tonifierea pielii).

Ulei de migdale pentru un păr puternic și sănătos

Conținutul ridicat de magneziu din uleiul de migdale îl face un ingredient ideal pentru multe produse de îngrijire a părului. Dar care sunt utilizările sale în păr?

1. Uleiul de migdale este un ingredient natural care este un balsam excelent pentru vârfurile de păr, oferindu-le nu doar un aspect sănătos, ci și hidratare profundă, întărire și strălucire. Tot ce trebuie să faci este să aplici câteva picături pe vârfurile părului timp de câteva ore și apoi să te îmbăiezi normal.

2. Masarea cu puțin ulei de migdale pe scalp înainte de șamponare poate reduce căderea părului, pielea uscată și iritațiile. Cu toate acestea, utilizarea sa este la fel de eficientă pentru a trata mătreața. Conținutul său ridicat de magneziu previne ruperea părului, vârfurile despicate și căderea părului.

3. Câteva picături de ulei de migdale pe vârfurile părului pot înlocui șamponul pe care obișnuiai să îl folosești.

4. O mască cu ulei de migdale pe păr, la fiecare 10 zile, îl poate menține frumos, sănătos, neted și strălucitor. Trebuie doar să o aplici pe toată lungimea părului, să o lași să stea timp de 30-60 de minute și să te speli bine. Dacă doriți, puteți înfășura părul cu un prosop umed umezit cu apă caldă în timp ce așteptați. În acest fel, veți obține cea mai bună absorbție a uleiului. Atenție însă, dacă ai părul gras, evită să îl aplici la rădăcini. Alternativ, amestecați uleiul de migdale cu balsamul într-un raport de 1-2 linguri la 100 ml de balsam și folosiți amestecul în mod normal.

5. Creează-ți propria mască de păr tonifiantă și hrănitoare amestecând 10 ml de ulei de laur, 10 ml de ulei de migdale, 3 picături de ulei esențial de rozmarin și 3 picături de ulei esențial de lămâie. După ce obțineți un amestec uniform, aplicați-l prin masaj ușor la rădăcina părului și, de asemenea, pe lungimea părului și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute. În cele din urmă, spălați-vă părul în mod normal.

Utilizarea benefică a uleiului de migdale pe față

Uleiul de migdale este un ulei foarte benefic atât pentru pielea feței, cât și pentru gene, sprâncene și buze. Vezi mai jos utilizarea sa pentru o piele strălucitoare, clară și frumoasă.

1. Aplicarea uleiului de migdale în fiecare seară în zona de sub ochi și lăsarea acestuia peste noapte poate ajuta la combaterea cearcănelor. În același timp, combateți și ridurile, deoarece este cunoscut ca având proprietăți anti-îmbătrânire.

2. Creați un demachiant natural, ideal pentru toate tipurile de ten, amestecând apă sau apă de trandafiri cu ulei de migdale în proporții egale. Acest amestec deschide porii și îndepărtează toate urmele de machiaj, chiar și rimelul rezistent la apă. În același timp, previne apariția acneei. Puteți, desigur, să folosiți doar uleiul de migdale pentru a vă demachia.

3. Uleiul de migdale are proprietăți hidratante și anti-îmbătrânire și întârzie semnele de îmbătrânire. Acesta întinerește celulele pielii, strânge porii și reduce cicatricile, făcând ca fața să arate mai tânără și mai radiantă. De fapt, datorită conținutului său ridicat de vitaminele A, B și E, păstrează umiditatea pielii. Așadar, aplică o cantitate mică de ulei de migdale pe toată fața și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Apoi, clătiți-l foarte bine cu apă călduță spre rece și aplicați crema hidratantă.

4. Aplică un amestec de ulei de migdale cu câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai pe coșuri pentru a le trata.

5. Fă un unguent de ceară cu ulei de migdale pentru a scăpa de pistrui. Găsește aici rețeta pentru crema unguent pentru pistrui

6. Exfoliați cu un amestec de 1 lingură de ulei de migdale și 1 lingură de zahăr, folosind mișcări circulare ușoare. În acest fel, celulele moarte și coșurile dispar.

7. Tratează pielea ternă după o noapte târzie aplicând puțin ulei de migdale.

8. Pentru buze moi și seducătoare, aplicați puțin ulei de migdale în loc de unt de cacao sau vaselină. Alternativ, faceți o pastă din miere și ulei de migdale și aplicați-o pentru a scăpa de buzele crăpate. Puteți păstra acest amestec într-un borcan și îl puteți folosi ori de câte ori este nevoie.

9. Dacă vrei să obții gene groase, puternice și frumoase, tot ce trebuie să faci este să aplici ulei de migdale pe pleoape în fiecare seară cu un tampon de bumbac. Este la fel de eficient ca și uleiul de ricin.

10. Ca și în cazul genelor, uleiul de migdale hrănește, întărește și îngroașă sprâncenele.

11. Dacă pensulele tale de machiaj devin aspre și dure după spălare, încearcă să aplici câteva picături de ulei de migdale. Rezultatul vă va impresiona.

Secrete de frumusețe cu ulei de migdale pe corp

1. Proprietățile hidratante ale uleiului de migdale și conținutul său de zinc îl fac ideal pentru tratarea uscăciunii și a pielii deshidratate de soare. Este un ulei profund hidratant care se absoarbe rapid fără a lăsa pielea grasă și poate înlocui chiar crema hidratantă pentru corp și mâini.

2. Hidratarea profundă pe care uleiul de migdale o oferă pielii o protejează de exfoliere, ajutând în același timp la menținerea bronzului.

3. Masajul cu ulei de migdale ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la menținerea pielii netede și strălucitoare. Mai ales dacă masajul se face după plajă, atunci ajută și la regenerarea pielii, la reducerea cicatricilor și la strângerea porilor.

4. După epilarea cu ceară, halawa etc. puteți aplica o cantitate mică de ulei de migdale pentru a calma iritația. În același timp, îndepărtați și reziduurile de ceară.

5. Exfoliază-te cu un amestec de ulei de migdale, miere și zahăr pentru a îndepărta celulele moarte de pe corp. Pur și simplu frecați amestecul cu mișcări circulare ușoare și clătiți.

6. Proprietățile calmante și antiinflamatorii ale uleiului de migdale ajută la tratarea iritațiilor, rănilor, arsurilor, infecțiilor și chiar a eczemelor.

7. Uleiul de migdale și sarcina pot coexista. Acest ulei natural poate fi folosit pentru a trata vergeturile de sarcină. Îl poți aplica pe sâni, abdomen, burtă, fese și coapse, masând cu mișcări circulare ușoare. Desigur, este recomandabil să vă consultați ginecologul înainte de a începe să o aplicați.

8. În afară de vergeturile de sarcină, uleiul de migdale poate trata orice formă de vergeturi, indiferent de cauză.

Unghii puternice și frumoase cu ajutorul uleiului de migdale

1. Utilizarea sa este aceeași cu cea a uleiului clasic pentru cuticule, cunoscut sub numele de ulei de cuticule. Aplicați-o în fiecare seară pe unghii pentru a le menține frumoase și hidratate.

2. Înmoaie-ți unghiile într-un bol cu ulei de migdale și câteva picături de lămâie pentru a face o mască de întărire. În acest fel, unghiile nu se vor rupe sau coji la fel de ușor.

3. La final, poți aplica un tampon de bumbac sau picura o picătură de ulei de migdale pe suprafața unghiilor pentru a le face mai albe și mai puternice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *