Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul. Nu mai puneți vinetele în frigider! Unde trebuie păstrate


Chef Joseph Hadad a dezvăluit un secret pe care toate gospodinele trebuie să-l afle. Celebrul bucătar a scris, pe blogul său personal, cum trebuie să se păstreze una dintre cele mai iubite legume ale românilor, vânăta. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit un secret pe care toate gospodinele trebuie să-l afle. Celebrul bucătar a spus cum trebuie să păstram, de fapt, vinetele.

Contrar așteptărilor, aceste legume nu trebuie ținute în frigider. Iată ce spune Chef Joseph Hadad despre una dintre legumele favorite ale românilor.

„Vara este o desfătare pentru iubitorii de vinete. Munți din acestea se înalță pe tarabele din piețe, iar prețurile sunt foarte accesibile. Ca să nu mai spun că fiind sezonul lor aici, vă puteți bucura de legume locale, nu aduse de peste mări și țări.

Salată de vinete românească sau cele inspirate din Orientul Mijlociu, ca babaganous sau moutabal, vinete la grătar, mousaka de vinete, vinete umplute, și lista de rețete continuă.

De toate acestea vă puteți bucura în perioada asta și dacă tot vreți să faceți o cură de vinete, sau poate că vă faceți aprovizionarea pentru salata de vinete de la iarnă, ar fi bine și să știți cum să le păstrați pentru a le prelungi durata de viață până ajung să fie gătite, fără a risca să se strice sau deshidrateze.

Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.

Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei.

Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.

Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale.”, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său personal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *