Cea mai curată plajă din România. Aici găsești un nisip ca de aur! Ai auzit de ea, dar nu ai știut asta!


Cu toții ne dorim ca atunci când mergem pe litoral să găsim plaje curate, însă acest lucru e destul de greu, mai ales dat fiind faptul numărul mare de turiști. Totuși, există și o plajă curată în România, iar aici poți să găsești un nisip ca de aur.

Nimeni nu e încântat să vadă ”tone” de gunoaie pe plajă atunci când pleacă în vacanță, însă din nefericire așa se întâmplă în fiecare an pe plajele din țara noastră. Dacă creadeți că nu o să găsiți niciodată o plajă curată, ei bine chiar v-ați înșelat, deoarece România are o astfel de plajă și cu siguranță ai auzit de ea.

Cea mai curață porțiune de plajă de pe litoral este Tuzla, acolo unde au fost găsite 78 de deșeuri. În același timp, la polul opus, se situează Năvodari, fiind cea mai murdară plajă, iar ulterior Mamaia Nord.

În Tuzla, nisipiul e foarte fin, iar turișii care vin aici se bucură de liniște și de sunetul mării, fără a fi deranjați de muzica dată mult prea tare, de șezlongurile puse unele lângă altele, dar și fără aglomerația din fiecare an.

Din acest motiv, această plajă e atât de curată și nisipul pare a fi ca aurul. Turiștii care preferă liniștea vin în fiecare an aici pentru a se bucura de câteva zile de vacanță.

Dacă pe plaja de la Tuzla numărul de deșeuri este foarte, foarte mic, pe restul plajelor poți să întâlnești gunoaie la tot pasul. O statistică arată că cele mai des întâlnite gunoaie pe plajă sunt din plastic, urmând ca pe locul doi să se situeze deșeurile de metal.

Spre deosebire de alți ani, deșeurile din categoria cauciucului sunt cele mai puține, dar și cele din hârtie și carton.

Bineînțeles, deloc surprinzător, mucul de țigară rămâne cel mai des întâlnit deșeu existent pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *