Ei sunt posibilii candidați la alegerile prezidențiale din 2024. Ce părere aveți?

Ei sunt posibilii candidați la alegerile prezidențiale din 2024. Ce părere aveți?

Au început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2024, iar partidele discută despre candidații care ar putea intra în cursa pentru fotoliul de președinte. În ceea ce privește Partidul Național Liberal, favoritul este Nicolae Ciucă, cel care ocupă în prezent funcția de prim-ministru al României. Vă prezentăm posibilii candidați la alegerile prezidențiale din 2024. Actualul președinte nu mai este eligibil pentru realegere.

Cine ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024

Candidatul la prezidențialele din 2024 ar putea fi premierul Nicolae Ciucă, dar se mai vehiculează și un al doilea nume. Ar putea apărea doi candidați în coaliția de guvernare, după cum a arătat Alina Gorghiu, șeful interimar al Senatului. De cealaltă parte, în Partidul Social Democrat, potrivit tradiției, președintele partidului ar trebui să fie și candidatul pentru alegerile prezidențiale. În acest caz, însă, Marcel Ciolacu nu își dorește o astfel de candidatură.

Antena 3 notează că un alt nume vehiculat pentru fotoliul de președinte al României ar fi Mircea Geoană, cel care în prezent ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO. Până acum nimeni nu a confirmat această variantă. Ca să devină posibilă, ar trebui ca Geoană să renunțe la funcția sa pe care o deține în NATO și să se întoarcă în România pentru a candida la alegerile prezidențiale, ca independent susținut de PSD, sau ca membru PSD.

Mai sunt doi posibili candidați la alegerile prezidențiale din 2024: George Simion care și-a anunțat intenția de a intra în cursa pentru fotoliul de președinte, el fiind membru AUR, dar și Cătălin Drulă, din partea celor de la USR.

Alegeri prezidențiale în România – 2024

Următoarele alegeri prezidențiale din România vor avea loc în 2024 și vor fi primele alegeri ce vor avea loc în același an cu cele parlamentare și locale după 2008 și cu cele europarlamentare după 2014, fiind prima dată când toate cele 4 alegeri se desfășoară în același an.

Amintim faptul că la alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis a fost reales Președintele României cu 66,09% în turul 2, obținând 37,82% în primul tur. Astfel, potrivit articolului 81 din Constituția României, actualul președinte nu mai este eligibil pentru realegere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *