Zeci de supermarketuri închise de Protecția Consumatorului. Ce au descoperit inspectorii

Zeci de supermarketuri închise de Protecția Consumatorului. Ce au descoperit inspectorii

Zeci de supermarketuri din toată țara au fost închise de Protecția Consumatorului ca urmare a neregulilor grave descoperite în urma unor controale. Sănătatea românilor este pusă în pericol la orice pas, iar inspectorii ANPC s-au arătat consternați de ceea ce au găsit în magazine.

Nereguli grave în supermarketurile din România

O serie de controale efectuate de inspectorii ANPC au relevat nereguli grave în supermarketurile din România. Organele de control au descoperit că erau scoase la vânzare produse expirate, depozitate în vitrine insalubre sau la temperaturi necorespunzătoare.

În Iași, de exemplu, 4 magazine Lidl au fost închise și s-au aplicat amenzi de 98.000 de lei în urma unor controale efectuate de ANPC.

Preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a vorbit, la Antena 3, despre cele mai grave probleme descoperite de inspectori în magazinele din România.

„Suntem consternați de faptul că suntem singurii care evaluează rafturile asistate în sens al tempraturii din magazine. Acestea reușesc să rămână în magazinele din România peste durata imaginată de producător, ajungând undeva la 13-14 ani, cu toate că ar trebui înlocuite undeva la 7 ani”, a arătat Horia Constantinescu.

Inspectorii ANPC au constatat o lipsă de personal, dar au precizat că asta nu scuză lipsa de igienă. Totodată s-au depistat nereguli în ceea ce privește fructele și legumele.

Președintele ANPC: „Suntem tratați că pelicanii Europei”

Horia Constantinescu, cel care ocupă funcția de președinte al ANPC a declarat că suntem tratați ca pelicanii Europei, în sensul în care nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Oficialul a mai spus și că unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor.

Dintre cele mai importante abateri constatate, ANPC menţionează: comercializarea unor legume şi fructe depreciate, modificate organoleptic, în amestec de calibre diferite, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate cu acumulări de praf, rugină, condens şi resturi alimentare, folosirea unor spaţii de depozitare neigienizate cu poliţele şi paviment murdare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *