Se dau bani de la stat. Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial, despre ce sumă este vorba

Se dau bani de la stat. Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial

Vești bune pentru români! Se dau bani de la stat, iar Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial. Vestea îi vizează pe cei peste 1,2 milioane de români angajați la stat care așteaptă de ceva timp majorarea salariilor. Marius Budăi a transmis că Guvernul urmărește să acorde o pătrime din mărirea de salariu destinată bugetarilor, restul fiind acordat ulterior.

Se dau bani de stat. Cine intră în posesia banilor

Ministrul Muncii a oferit informații importante cu privire la majorarea salariilor bugetarilor. El a precizat că angajații din România, atât cei de la stat, cât și cei de la privat au fost puternic afectați de valul de scumpiri.

Potrivit spuselor sale, acordarea sporurilor pentru bugetari va fi întârziată, însă vestea bună este că nu va fi redus cuantumul lor.

Marius Budăi a explicat că Guvernul majorează salariile bugetarilor care nu au primit bani în plus în ultimii ani, și asta pentru că legea a fost suspendată.

„Sumele sunt undeva până în 150 de lei per angajat, alți angajați vor lua și mai puțin”, a spus ministrul Marius Budăi.

În decembrie 2021, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.262.318, cu 3.508 mai multe comparativ cu luna precedentă. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor, 63,97% dintre acestea sunt în administraţia publică centrală.

Sporuri pentru angajații de la stat care lucrează cu fonduri europene

Ministrul Muncii a revenit cu lămuriri pe subiectul sporurilor dedicate angajaților de la stat care lucrează cu fonduri europene. În primă fază fusese stabilit ca aceștia să primească 50% din salariul de bază. Facem precizarea că Ministrul Muncii a anunțat și majorarea salariului minim începând cu luna ianuarie 2023.

„Vom veni în curând cu o rearanjare a acestor sporuri, astfel încât să nu fie inechități între ordonatorii de credite. Adică, un angajat de la un minister să ia un spor mai mare decât altul de la alt minister, în condițiile în care lucrează pe același proiect, de exemplu”, a mai precizat Marius Budăi.

Potrivit spuselor sale, în urma unor discuții cu partenerii sociali, patronate și sindicate, vor fi găsite soluții pentru creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2023.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *