Cura cu struguri, sănătate curată. Iată ce beneficii îţi aduce!


Sursă de minerale, de vitamine şi de antioxidanţi preţioşi, strugurii, fructele vedetă ale toamnei, aduc numeroase beneficii sănătăţii. Consumaţi ca atare sau sub formă de diverse leacuri, strugurii sunt un adevărat medicament fără reţetă.

Aliment şi remediu, în acelaşi timp, strugurii au un conţinut nutriţional bogat. Sunt sursă de minerale precum calciul, fierul, fosforul, potasiul, magneziul, iodul, florul, cuprul, cobaltul şi zincul. Totodată, boabele de struguri au în componenţă şi antioxidanţi, enzime valoroase, fibre, zaharuri, vitaminele A şi C şi cele din complexul B. Unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi din strugurii negri este resveratrolul, care, printre altele, inhibă formarea tumorilor canceroase.

Cum se ţine cura

Pentru a beneficia de calităţile strugurilor, poţi ţine o cură cu struguri, 1 lună. Poţi începe de la câţiva ciorchini pe zi până ajungi la 1-2 kilograme de struguri zilnic. Împarte cantitatea de struguri în 3 porţii, dintre care una o consumi dimineaţa, pe nemâncate, următoarea la 11:00, iar ultima pe la 16:00.

Cura cu struguri ajută la creşterea imunităţii, previne ateroscleroza, îmbunătăţeşte circulaţia la nivel central şi periferic şi creşte performanţele intelectuale, inclusiv la vârstnici, încetinind deteriorarea cerebrală.

Sucul de struguri reduce colesterolul
Bogat în antioxidanţi, sucul de struguri poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului rău şi, de asemenea, reduce riscul de apariţie a cheagurilor, care pot cauza probleme cardiovasculare. Totodată, are efect laxativ, fiind de ajutor în caz de constipaţie sau tranzit intestinal lent, întăreşte imunitatea şi are efect detoxifiant. Sucul îl obţii foarte uşor, prin mixarea boabelor în blender.

Reglează tensiunea şi scad acidul uric
Cura cu struguri are efect alcalinizant, aducând beneficii în caz de gută (ajută organismul să elimine excesul de acid uric) şi normalizează tensiunea arterială (datorită conţinutului de potasiu). Strugurii au efecte depurative, diuretice şi ameliorează funcţia ficatului şi a rinichilor. Strugurii sunt benefici pentru sănătatea oaselor, graţie conţinutului de cupru, fier şi mangan.

Uleiul de struguri scade inflamaţia
Uleiului presat la rece obţinut din sâmburi de struguri are numeroase calităţi. Bogat în vitamina E, în minerale şi acizi graşi polinesaturaţi, acest ulei previne îmbătrânirea prematură, bolile degenerative şi afecţiunile cardiovasculare. Poţi lua 30 ml pe zi, sau ulei bio concentrat, din care se pot administra câte 5 picături de 2 ori pe zi, în cure cure de la 1 la 6 luni. De asemenea, acest remediu scade durerile şi inflamaţiile la nivel osteo-articular şi are acţiune benefică în caz de predispoziţie la tumori canceroase. În această situaţie, este bine să se urmeze, profilactic, o cură de 30 zile cu acest ulei, de 4 ori pe an.

Mustul te revigorează şi te menţine tânăr
Licoare populară de sezon, mustul este bogat în vitamine, minerale şi polifenoli şi oferă numeroase avantaje: stimulează sistemul nervos, susţine imunitatea şi întârzie îmbătrânirea. Este un remediu revigorant, cu beneficii şi în convalescenţă. Poţi face o cură cu must consumând câte 3 pahare pe zi, între mesele principale. În acest timp, evită dulciurile şi alte fructe, pentru că mustul este bogat în zahăr. De aceea, mustul este contraindicat diabeticilor şi celor care vor să slăbească.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *