Vijelie puternică în București. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt. Și la Buzău, grindina a distrus mașini


Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în Bucureşti, marţi seara, fiind avariate două autoturisme şi gardul unei biserici.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, pe strada Piscului şi strada Mladinovici copacii au căzut peste două autoturisme, iar pe strada Ostrov, un arbore a fost doborât pe gardul unei biserici.

De asemenea, pe străzile Zborului şi Radului au căzut doi arbori pe carosabil.

Un mesaj RO-ALERT pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost transmis, marţi seara, în urma unei avertizări meteorologice Cod portocaliu.

„ANM a emis o avertizare meteorologică Cod portocaliu pentru judeţul Ilfov în intervalul orar 21:30-23:00 şi pentru Bucureşti în intervalul orar 21:35-22:30. (…) Pentru avertizarea şi informarea populaţiei a fost emis mesaj RO-ALERT pentru Bucureşti şi jud. Ilfov”, a anunţat ISUBIF.

Au fost averse torenţiale peste 35-40 l/mp, intensificări ale vântului, grindină şi frecvente descărcări electrice.

O ploaie puternică însoţită de grindină a distrus mai multe maşini în judeţul Buzău. Bucăţile mari de gheaţă au făcut prăpăd în mai multe localităţi, cele mai afectate fiind Poşta Câlnău, Găvănesti și Potarnicheşti.

Furtuna puternică care s-a abătut asupra localităţii buzoiene Poşta Câlnău a distrus mai multe maşini, potrivit fotografiilor publicate de opiniabuzau.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod roșu de ploi și vânt puternic pentru mai multe localități din județele Buzău și Prahova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *