Anunțul zilei despre mobilizarea rezerviștilor! Ministrul Apărării anunță că s-au schimbat condițiile pentru aceștia

Anunțul zilei despre mobilizarea rezerviștilor! Câți tineri s-au înscris voluntari

Ministrul Apărării a făcut anunțul zilei despre mobilizarea rezerviștilor. De când a început războiul din Ucraina, autoritățile române s-au organizat pentru realizarea unor legi care să pregătească România pentru eventuale situații de criză. Iată ce se întâmplă acum cu Armata României și câți tineri s-au înscris voluntari de la apelul autorităților.

Anunțul zilei despre mobilizarea rezerviștilor

Ministrul Apărării a declarat că la acest moment în Armata Română sunt înscriși peste 1.200 de români pe 800 de locuri de voluntar. Vasile Dîncu a explicat la Antena 3 ce prevederi se regăsesc în proiectele care îi vizează pe rezerviștii voluntari.

Potrivit spuselor sale, la nivelul ministerului au fost demarate două proiecte, dintre care unul de rezerviști voluntari. Vasile Dîncu a explicat că după 1 ianuarie 2007 nu s-au mai făcut încadrări în Armată, rezerva a început să îmbătrânească, și astfel s-a ajuns ca astăzi media rezerviştilor din Armata Română să fie în jurul vârstei de 50 de ani.

În acest context, oficialul a anunțat un proiect de stagiu militar voluntar pentru tinerii români cu vârste între 18 şi 35 de ani. Cei interesați trebuie să știe că vor primi o soldă. Din spusele ministrului se pare că există interes din partea tinerilor români să se pregătească din punct de vedere militar.

Ministrul Apărării spune că au fost schimbate condițiile stabilite inițial pentru rezerviști, cu scopul de a-i încuraja pe cât mai mulți români să intre în armată.

„Am schimbat condiţiile iniţiale, pentru că legea a fost dată acum câţiva ani, nu am avut o mare adresabilitate pentru că erau o grămadă de restricţii. Cei care sunt rezervişti militari nu puteau să lucreze în străinătate, era o sumă destul de mică de compensare(…) Am eliminat inclusiv condiţia aceea, de a nu putea să plece în străinătate. Poate să plece să lucreze în străinătate. 15 zile poate să vină la chemare, în cazul unei mobilizări”, a explicat Vasile Dîncu.

Proiect de lege pentru stagiul militar voluntar

Oficialul de la Ministerul Apărării a anunțat că în această toamnă va ieși în Parlament cu proiectul de lege pentru stagiul militar voluntar care presupune cel mult patru luni de pregătire militară. În această perioadă, cei interesați vor sta în unitate, vor avea echipament gratuit și vor primi o soldă (între 1.500 și 2000 de lei pe lună).

Vasile Dîncu a explicat că la terminarea stagiului militar există posibilitatea încasării a trei salarii medii reprezentând un fel de primă pentru înscriere.

Potrivit spuselor sale există interes din partea tinerilor pentru a intra voluntar în Armata Română. Anul acesta au fost scoase peste 800 de locuri și s-au înscris deja peste 1.200 de persoane.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *