Cât timp rezistă ouăle fierte pentru a putea fi consumate în siguranță?


Prin fierberea ouălor stratul protector al acestora se subţiază, iar asta permite bacteriilor să ajungă mai uşor pe partea consumabilă din ou, prin coajă.

Nici nutriţioniştii, nici medicii veterinari nu recomandă consumarea ouălor fierte la câteva zile după fierberea lor, chiar dacă acestea au fost păstrate în frgider.

„Teoretic trebuie consumate proaspete, cât mai proaspete. De aceea eu sunt surprins de ouăle vopsite care se vând în comerţ. Eu nu am găsit în legislaţie vreun capitol despre ouăle fierte. Sunt stupefiat că le da 10-12 zile termen de valabilitate, eu nu am văzut de astea. Recomandarea la ou fiert e să se consume proaspăt, în primele 6 ore după fierbere. Nu e diferenţă dacă e ou de magazin sau de la o găină casă atunci când îl fierbem să îl înroşim”, a declarat directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuţa, pentru Adevărul

Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate, spun la unison medicii și nutriționiștii. .

Și în cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *